Instagram
LS24 Kamu

KAMU EATS

KYMPILLÄ ULOS SYÖMÄÄN!

Lokakuun ensimmäinen viikko on Raumalla herkkusuiden luksusaikaa! Tuolloin kanaalikaupungissa vietetään ensimmäistä kertaa KAMU eats -tapahtumaa, jossa kaupunkilaiset pääsevät täyttämään vatsojaan huokeaan hintaan.

MITÄ?

KAMU eats on viikon mittainen ruokakarnevaali, jonka aikana tapahtumassa mukana olevat ravintolat tarjoavat asiakkailleen kymmenen euron hintaisia valikoituja à la carte -annoksia.

MILLOIN?

Lokakuun ensimmäisellä viikolla eli 2.-8.10. Kymmenen euron hintaiset tapahtuma-annokset ovat tarjolla kussakin ravintolassa illallisaikaan. KAMU eats -annoksia ei siis ole tarjolla lounasaikaan. Tarkistathan paikkakohtaiset aukioloajat ravintoloiden verkkosivuilta!

HUOM! Buena Vistassa tapahtumaviikko alkaa vasta tiistaina, sillä ravintolan kassajärjestelmä uusitaan maanantaina ja tuolloin yritys on poikkeuksellisesti suljettu. Sydvestissä vietetään puolestaan perjantaina yksityistilaisuutta.

MISSÄ?

Tapahtumassa on mukana kaikkiaan kahdeksan raumalaista ravintolaa:

Buena Vista (Kanalinranta 5)

OBELIXIN KANARUUKKU / Kanan fileesuikaleita ja ananasta kermaisessa kastikkeessa sekä riisiä. (Pyydettäessä G ja L)

HÄRKÄRUUKKU / Naudan fileesuikaleita kermaisessa kastikkeessa ja uuniperuna. (Pyydettäessä G ja L)

Goto (Kuninkaankatu 17)

KARAMELLIPOSSU / Friteerattua ylikypsää possua karamellikastikkeessa ja riisiä. (L, pyydettäessä myös G)

MYSKIKURPITSARISOTTO / Syyssatokauden ykkösherkusta valmistettu kermainen risottoannos. (G, L)

Kalatori (Kalatori 4)

FISH & CHIPS / Brittiläinen klassikko ahvenista ja perunoista, jossa lisänä vielä yrttinen tartar, pikkelöityä fenkolia ja omenaa. (VL)

Kapteeninhuone (Kalliokatu 25)

PARILOITU PORCHETTA / Sipuli-salsakuorrutettua possun kylkirullaa italialaisittain, nokare ranskankermaa ja tikkuperunoita. (G, L)

KANATIKKARIT / Mehevää kanan reisipaistia vartaassa currymajoneesin kera, lisäkkeenä lämmin kasvissalaatti ja chilikastiketta. (G, L)

KASVISPASTA / Penne-pastaa, mausteöljyä, kauden kasviksia, oliiveja, siemeniä, fetamurua ja leipää. Annoksen saa halutessaan vegaaniversiona. (L)

Mr. Jones (Valtakatu 5)

LAPSKOUSSI / Muhennettua lihaa, kasviksia ja perunaa. Lisukkeina punajuurta, suolakurkkua ja voisulaa. Lapskoussi on raumalainen perinneruoka, joka valmistetaan Mr. Jonesissa alusta asti itse. (G, L)

Riviera (Hallikatu 6)

PIZZA BELLA FORMAGGIO / Juustonystävän todellinen herkku, jossa pizzajuuston lisäksi aurajuustoa, vuohenjuustoa, ricottajuustoa, raikasta rucolaa sekä ripaus parmesanlastuja. (VL)

VEGANO ALL' ALEKSANTERI / Vegaaninen juusto, tuoretta chiliä, herkkusieniä ja kirsikkatomaatteja, marinoidut proteiinisuikaleet, rucolaa ja paholaisenhillolla maustettua vegaanista majoneesia. (L)

Sydvest (Kuninkaankatu 6)

MAA JA MERI / Syksyn samettista ja kuohkeaa maa-artisokkakeittoa, briossia ja hiillostettua siikaa. (VL)

Wanhan Rauman kellari (Anundilankatu 8)

LOHI-SANDWICH / Hollandaise- ja sienikuorrutettua lohta paahtoleivällä. Tarjoillaan salaatin kanssa. (VL)

KELLARIMESTARIN LIHAPATA / Pitkään haudutettua naudan fileetä ryyditettynä hillosipuleilla ja herkkusienillä. Tarjoillaan uuniperunan kanssa. (G, L))

KANAKEBAB / Brolerinfileetä vartaassa, BBQ-kastiketta ja riisipeti. (G, L)

MIKSI?

KAMU eats on jokaisen kaupunkilaisen lupa herkutella. Kun omassa keittiössä kokkaaminen ei juuri nyt nappaa tai viikon varrelle haluaa pienen hetken luksusta, kannattaa nyt lähteä kaupungille ulos syömään!

KENELLE?

Just sulle! Jos kaverin näkemisestä on kulunut jo paljon aikaa tai kumppani on pitänyt viedä pitkän aikaa treffeille, nyt siihen on hyvä hetki ruuan ja juoman äärellä.

Jaa illallistunnelmasi myös someen tagilla #kamueats!