Instagram

3 joululaulua, jotka ansaitsevat lisää kuuntelukertoja

Uusien joululaulujen luominen ei ole helppoa. Euralaislähtöinen Like Tomorrow on kuitenkin haastavassa tehtävässä onnistunut. Tämäkin laulu on itse asiassa jo vuosia vanha, mutta koska se ei löydy vielä kaikkien levylautaselta, esitellään biisiä tarkemmin.

Jouluksi kotiin on äärettömän kaunis, nousujohteinen ja mukana laulettava kappale. Se on yksinkertaisuudessaan kaunis, eikä jouluisen tunnelman syntymiseen tarvita kulkusia helkkymään - Tuuli Peltomäen laulu riittää.

Joulusinkku on kaveripiirissäni jo legenda, perinne ja hitti. Niin sen pitäisi olla muissakin porukoissa.

Vuoden 2013 YleX:n joulubiisille ei ole löytynyt vertaista. Leikittelevien lyriikoiden kaveriksi on paketoitu verraton kertsi, jota on letkeä laulaa kaveriporukalla glögikupposen äärellä. Siinä samalla voi kuvitella kuulostavansa edes puoliksi yhtä hyvältä kuin Toni Laaksosen maagisen upea ääni, joka pääsee erityisesti kertosäkeessä oikeuksiinsa.

Haloo Helsinki! yllätti kuuntelijansa joulukuun ensimmäisenä päivänä julkaisemalla Cantores Minores -kuoron kanssa tehdyn Joulun kanssas jaan -kappaleen.

Suurta suosiota nauttivan yhtyeen joululohkaisu tulee yltämään tänä jouluna huikeisiin kuuntelumäärin, mutta niin sen kuuluukin. Jos perinteiset helinää helskettä -kappaleet eivät saa joulufiilistäsi kattoon, tämä uutukainen virittää jouluiseen tunnelmaan hienovaraisemmin.

Joulun kanssas jaan - biisi kestää kuuntelua kerrasta toiseen. Kappaleen tahdissa moppaaminen ja kinkun paistaminen sujuvat kuin tanssi.

Kaipaatko vielä lisää jouluista kuunneltavaa? KAMU on julkaissut oman jouluisen biisilistauksen Spotifyssa. Ota kuunteluun!