Instagram

4 syytä seurata Tappara-KalPa -finaalisarjaa, vaikka Lukko ei karkeloissa mukana olekaan

Onko KalPasta Tapparan mestaruusjunan pysäyttäjäksi? Kuva: Esa Urhonen

1. Ensinnäkin. Vaikka urheilu onkin parasta paikan päällä, on illan matsin seuraaminen tehty todella helpoksi, kun Nelonen näyttää finaalisarjan avausmatsin maksuttomalla kanavallaan. Fiilistely alkaa liigastudiossa kello 18 ja kiekko tippuu jäähän kello 18.30.

2. Tappara on ollut viime vuosina Liigan kestomenestyjä, joten karrikoidusti sanottuna finaalisarjan ennakkoasetelma on Tappara vastaan muu Suomi. Kirvesrinnat ovat yltäneet finaaliin viitenä perättäisenä vuotena ja viime keväänä Tampereella nosteltiin kannua. KalPalta mestaruus vielä puuttuu. Joukkueen tilastoissa on hopeaa vuodelta 1991 ja pronssia vuodelta 2009.

3. Vaikka Lukon kausi ei tällä kertaa sujunutkaan läheskään niin kuin suunniteltiin, riittää finaalisarjassa mielenkiintoa myös raumalaisittain. Tapparassa esimerkiksi pelaavat Juhani Jasu ja Teemu Nurmi. KalPassa puolestaan kiekkoilee raumalaisillekin tuttu Janne Keränen.

4. Jos Tappara vie mestaruuden tänäkin keväänä, jännitys kohdistuu tietenkin siihen, millaisen tunnelmankohotuskappaleen Mansesteri tänä keväänä puskee julki. Viimekertaista Saravon Pekka -rallia kun on iskevyydessään vaikea päihittää.

Finaalipelien etenemistä ja sarjan käänteitä voi seurata Kiekkoareenasta.

Kamu ja Kiekkoareena ovat molemmat Marva Median verkkopalveluita.