Instagram

5 vinkkiä ylivertaiseen vappubrunssiin

Vapun brunssi saa luvan kanssa kestää useamman tunnin, että illalla jaksaa puhallella serpentiiniä.

1. Skumppaa! Kuplat nostavat vappubrunssin uudelle tasolle. Nyt panostetaan viimätteen päälle, joten purista ensin appelsiineista tuoremehu. Brunssin aloittavaan Mimosaan tulee 4 cl appelsiinimehua ja 8 cl kuohuviiniä. Mehu annostellaan lasin pohjalle ensin, sillä päälle kaadettavan kuohuviinin kuohut sekoittavat juoman.

2. Leivo kakku. Brunssilla kannattaa panostaa pääasiassa suolaisiin makupaloihin. Yksi näyttävä makea kakku kuitenkin kruunaa brunssituokion ja saa sokerihampaan kolotuksen kaikkoamaan. Kokeile esimerkiksi Kinuskikissan tippaleipäkakkua.

3. Nyyttärit. Kun kaikki tuovat brunssille jotain, kenenkään valmistelutaakka ei kasva liian isoihin mittoihin. Tärkeää on kuitenkin sopia ennakkoon, mitä kukin tuo. Kahdeksan kulhollista saman sortin lihapullia kun ei uppoa kenellekään.

4. Hifistele sopivasti. Päivitä vapun perinteiset herkut astetta parempiin. Vaihda perusnakit peuranakkeihin ja keittele itse juuri sopivan tuju sinappi. Jos haluat tehdä nyyttäriporukkaan vaikutuksen, valmista myös perunasalaatti itse.

5. Kukat. Vapun brunssipöytä ei ole pelkästään herkkuja vaan myös silmänruokaa. Koristele siis pöytä värikkäillä keväisillä kukilla. Kukkia saa ja pitää ostaa aina silloin tällöin myös itselleen, mutta yksi sääntö on ehdoton. Sotkuiseen asuntoon niitä ei saa hankkia, vaan kukat ovat aina palkinto siivouksen jälkeen. Ensin siis moppi heilumaan, kukat maljakkoon & kaverit vappubrunssille koolle!