Instagram

6 tärppiä: Mitä pitää vielä tietää ennen RMJ:tä?

Tänä vuonna RMJ:n palmut ovat saapuneet Raumalle Kiinasta. Arkistokuva: Esa Urhonen

Juhannus ja RMJ ovat jo aivan lähellä! Jotta festarikokemus ei kosahda mihinkään helposti vältettävään pikkuasiaan, Kamu kokosi vielä viime hetken vinkit, joilla alueelle siirtyminen sujuu jouhevasti.

Milloin rannekkeenvaihto on auki?

Rannekkeiden vaihto alkaa torstaina kello 11. Vaihtopiste on avoinna päivittäin viimeiseen esiintyjään asti eli torstaina klo 23.30. Perjantaina ja lauantaina rannekkeita voi vaihtaa klo 13.45-00.30.

Alueen portit aukeavat joka päivä kello 14.45.

Vaihdetaanko kaikki lipputyypit rannekkeisiin?

Kyllä. Kaikki saavat rannekkeen ja niiden kanssa saa halutessaan poistua ja palata takaisin alueelle.

Mitä alueelle ei saa viedä?

Kiellettyjen tavaroiden listalla ovat järjestelmäkamerat, videokamerat, läppärit, tabletit, sateenvarjot, lasipullot, retkituolit, alkoholituotteet, huumaavat aineet, ampuma- ja teräaseet, monitoimityökalut, räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit, paksut ketjut ja muut lyömäaseet, selfiekepit, liput ja banderollit. Eläimiä ei tapahtuma-alueelle saa myöskään viedä.

Tapahtuma-alueelle sen sijaan saa tuoda oman alkoholittoman juoman enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa, tölkissä tai pahviastiassa (esim. pillimehut). Rajoitus on yksi alkoholiton juoma per asiakas.

Onko alueella narikka?

Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Narikkamaksu on kolme euroa per käynti.

Millaista ruoka-ja juomapuolta alueella on tarjolla?

RMJ:hin rakentuu tänä vuonna street food -ruokamaailma, jossa juhlijoita palvelee kymmenen eri ravintolaa ja food truckia. Ne tarjoavat festareiden perinteisten grilliherkkujen lisäksi välimerellisiä artesaanipitoja, Thaimaan makuja sekä jenkkiburgereita.

Aluekarttaan on merkitty viisi erillistä baarialuetta sekä oma VIP-alue. Festareilla on käytössä tölkkipantti. Tölkkipantti on kaksi euroa, ja maksun saa takaisin palauttaessaan tölkin myyntitiskeille tai tölkkipalautuspisteeseen.

Mitä muuta pitää muistaa?

Henkkarit! Alueelle saapuvien henkilöiden ikä tarkistetaan, joten mukana tulee olla virallinen henkilökortti, ajokortti tai passi. Mikäli ikää ei voida todentaa, evätään henkilöltä pääsy alueelle, vaikka hänellä olisi pääsylippu tapahtumaan. Tällaisissa tilanteissa lipusta ei makseta rahoja takaisin.