Instagram

6 vinkkiä pääsiäisen parhaaseen munaralliin!

Onko sinuakin harmittanut, kun munajahti-tapahtumiin saavat osallistua vain kaikki alle 12-vuotiaat? Ei hätää, Kamu listasi parhaat vinkit ikimuistoisimpaan munaralliin.

Kodin kätköissä

Helpoin ja varmin tapa on aloittaa munahommat ihan sieltä kotoa. Vaikka kenkään piilotettu suklaamunanen tuottaakin saajalleen riemun hetken, yritä piilopaikkaideoinnissa kurotella edes pienesti sinne mielen luovimpiin sopukoihin.

Suklaakätkö mikrossa? Muna vessapaperirullan onkalossa? Sohvan alta pölyn keskeltä ei ainakaan löydä mitään! Keittiön elintarvikkeetkin voisivat olla superhauskoja piiloja: esimerkiksi pikkumunakätkö aamupuurohiutaleissa.

Olivatpa piilot kuinka tylsiä tai kekseliäitä tahansa, joka tapauksessa niistä kannattaa pitää listaa. Koska lattiaan sulaneen suklaakökkäreen löytyminen puoli vuotta myöhemmin ei enää niin herkulta maistukaan.

Astetta kovemmaksi pelin saattaa tehdä se, että kirjoittaa ovenpieleen näkyvästi lapulle, montako munaa kyseisestä huoneesta löytyy. Vessa: 1 iso ja 3 pientä. Keittiö: 2 isoa ja 5 pientä. Makuuhuone: 1 tosi iso.

Jos haluaa pelata reilua peliä, voi munat kerätä samaan koriin ja jakaa lopuksi kaikkien kesken. 

Minuuttipeliä

Jos ystäväporukkasi tai perheesi ei ole typeristä lastenpeleistä (ja muuta jupinaa) innostuvaista sorttia, mutta kilpailuhenkeä muuten piisaa, kannattaa munien etsimiselle asettaa aikaraja. 

Esimerkki: "Minimunia on piilotettu tähän huoneeseen yhteensä 32 kappaletta. Teillä on kaksi minuuttia aikaa löytää ne. Jos enemmän jää piiloon, häviätte pelin."

Vinkkipankki

Etsintähommat voi hoitaa vaihtoehtoisesti myös pelkkien vinkkien avulla: ei siis päästetä jahtiporukkaa rymistelemään päättömästi ympäriinsä vaan ohjataan toimintaa kryptisten vihjeiden avulla.

Vinkki: "Missä salo sinertää ja nurmi on kauniin vihreää." Ratkaisu: Muna löytyy Tao Tao -videokasetin kotelosta.
Vinkki: "Kenet Kuuban parlamentti nimesi uudeksi presidentiksi vuonna 2008? Mikä on Brysselin kuuluisan poikapatsaan nimi?" Ratkaisu: Muna löytyy Trivial Pursuit -pelin laatikosta.

Ja niin edelleen.

Aarrekartta

Jos ystäväsi tai tuttavasi on surkea sunnistaja, valitse ehdottomasti tämä rallivaihtoehto. Mitä enemmän mennään metsään sitä hauskempaa se on sinulle.

Varsin toimiva ratkaisu on tehdä suurin piirtein oikeannäköinen pohjapiirustus asunnosta ja mahdollisesta pihapiiristä. Muista taiteilijan vapaus tulkintaan.

Numeroi karttaan kymmenen paikkaa, joihin etsijöiden tulisi löytää ja piilota kartta ensimmäiseen huoneeseen. Ensin etsitään kartta, sitten ensimmäinen paikka. Jokaisessa paikassa on jokin tehtävä. Älä unohda pikkumunasia matkamaistiaisiksi, pysyvät pelaajatkin paremmalla mielellä suut sukulaatissa.

Tehkää pyramidi! Laulakaa pumppulaulu! Ja ei kun kohti seuraavaa etappia. Maalissa odottaa oikea suklaa-aarre.

Idea! Aarteenetsinnästä saa hauskan yöaikaan, kun etsijöille annetaan taskulamput. Myös teema tuo aarrejahtiin oman lisänsä. Päivällä teemana voisi toimia vaikka pääsiäispupun pahin darrapäivä ja yöllä demoninoitien kauhukarkelot. It's up to you!

Jos kisailijoina on huonepakopelejä ja muita ongelmanratkaisujuttuja työkseen tai huvikseen harrastavia tyyppejä, voi olla tarvetta nostaa panoksia. Katso seuraava kohta.

National Treasure -tyyppinen egg hunt

Mennään astetta nextimmälle levelille, kun munajahtia jatketaan kodista kaupunkiin.

Kunnon aktiiviseikkailun suunnitteluun saa uhrattua viikkoja, mutta pienemmälläkin vaivalla saa tehtyä hauskan iltapäivän. Tärkeintä on piirtää selkeästi haluttu reitti itselleen sekä mieleen että konkreettisesti paperille ja lähteä pala palalta purkamaan, mitä hyödyllistä matkan varrelta löytyy.

Asuuko lähellä tuttuja, jotka voisivat toimia vihjeen välittäjinä? Saisiko lähikaupan oviteippauksista muodostettua seuraavan vihjeen, kun kirjaimet järjestetään uudelleen? Kannattaa tarkistaa patsaat sekä laatat ja hyödyntää historiaa vinkeissä. Pääsettekö kipuamaan jonnekin ylös? Mitä sieltä näkyy, mikä voisi olla vihje?

Muista, että lukot ja koodit ovat olennainen osa peliä!

Baariralli

Suklaamunakorin kanssa voi lähteä pääsiäisen aikaan myös vaikka Rauman yöelämään! Munien jakaminen on ainakin loistava keskustelunavaus, jos ei muuta. Muna sulle, hymy mulle!