Instagram

8 asiaa, jotka uuden opiskelijan kannattaa tietää Raumalla

Uusien haalarimerkkien keräys on jälleen kesätauon jälkeen käynnissä! Kuva: Esa Urhonen

Jee syksy! Jee koulu! Jee opiskelijat!

KAMU on innosta piukeana, kun uudet ja vanhat opiskelijat saapuvat jälleen kanaalikaupunkiin monenkirjavine tapahtumineen. Jotta kouluun paluu sujuisi mahdollisimman mukavasti ja varsinkin vasta Raumalle muuttaneet opiskelijat pääsisivät nopeasti tutuiksi uuden kotikaupunkinsa kanssa, kokosimme kahdeksan kohdan listan koti-ikävää helpottamaan.

Tervetuloa Raumalle!

1. SEIKKAILE

Rauma on muutakin kuin Kauppa- ja Kuninkaankatu. Lähes 30 hehtaarin kokoisessa Vanhassa Raumassa riittää nähtävää. Sivukaduille eksyminen on lisäksi hauskaa - ilman riskiä takasin torille löytämisestä. Tiedätkö jo esimerkiksi missä päin Vanhaa Raumaa sijaitsee kolme julkista avaimenreikää, joista kurkistamalla voi nähdä jotain yllättävää?

Kun keskusta ja merenranta on tsekattu, ota fillari alle. Kun sportstracker raksuttaa reittiä, voi uusiin nurkkiin tutustua samalla, kun tietää tasan tarkkaan, missä kartalla seikkailee.

2. SE FILLARI

Aivan ehdoton kulkupeli Raumalla! Etäisyydet ovat niin lyhyitä, että kävellenkin pärjää, mutta hiukan sukkelammin kulkeminen sujuu konkelin satulassa. Jos et omista vielä fillaria, kurkkaa Rauman facekirppis, Tori.fi ja Poliisin aina silloin tällöin järjestämät huutokaupat.

3. TEEMABILEET

Tiedossa bileet, joiden dresscodeen eivät haalarit sovi? Kokeile näitä:

  • SPR:n kirppis (Karjalankatu 15) Erityisesti vanhojen takkien lisäksi tarjolla on myös huikea valikoima keittiötarvikkeita!
  • Pilailupuoti (Kauppakatu 26) Tarjolla naamiaisasuja ja rekvisiittaa.
  • Rauman kaupunginteatteri (Alfredinkatu 2) Juhla-asuja vuosikymmenien ja vuosisatojen varrelta.
  • Kun mikään muu ei auta, kotiuta Ikean Knoppa-lakana hintaan 2,99 ja taiteile siitä itsellesi tooga. Raumaa lähinnä sijaitsee Raision Ikea.

4. UUSIA KAVEREITA

Tuttavuuksia tarttuu opiskelutaipaleelle mukaan ennen kaikkea opinahjosta. Kavereita ei kuitenkaan koskaan ole liikaa. Uusia kavereita kannattaa etsiä Raumalla esimerkiksi tuoreesta FB-ryhmästä, jossa seuraa voi etsintäkuuluttaa niin lenkille, kaljalle kuin vaikka puistojameihinkin.

5. HALAREISSA PELIIN

Lukon runkosarjan kotimatseihin kannattaa sonnustautua haalareissa ja opiskelijakortti kourassa, sillä moisella kombolla saa ilmaisen sisäänpääsyn hallin seisomakatsomoon.

Jos jäkis ei nappaa, talvella Raumalla on tarjolla myös liigasäbää SalBan sinivalkoisissa väreissä ja futsalia FC Rauman parissa.

6. PUB HOVINARRI

Pub Hovinarri on jo yli kaksi vuosikymmentä toiminut Rauman OKL-opiskelijoiden ylläpitämä opiskelijapubi, johon kaikki ovat tervetulleita opiskelijastatuksestaan huolimatta. Pubi on tunnelmaltaan intiimi ja symppis - myös Narrin juomavalikoima kerää kehuja. Aukioloista ja spesiaalitapahtumista pysyy kärryllä Narrin FB-seinän kautta.

7. IANKAIKKISEN VANHOJA LEHTIÄ

Rauman pääkirjaston (Alfredinkatu 1) hyllyille on tehty alkusyksyn ajan tilaa poistomyynnillä. Aikakauslehtien myynti jatkuu syyskuun loppuun asti.

Tarjolla on kuulemma "iankaikkisen vanhoja aikakauslehtiä syksyn piristykseksi". Tarjolla on muun muassa 1990- ja 2000-luvun Tiede-lehteä ja tarjontaa täydennetään sen mukaan, kun tilaa uusille tuotteille tulee.

Askartele lehtilöydöistä vaikka aarrekartta!

8. MENOT LUURIIN

Jos luet tätä juttua jo kaupunkisovellus Kamun apin kautta, hyvä! Jos olet päätynyt Kamun pariin vaikka FB-linkin kautta ja varsinainen Kamu-sovellus luuristasi vielä puuttuu, älä aikaile enää! Lataa ilmainen sovellus puhelimeesi (iOS ja Android), jolloin saat juttujen ohella luuriisi myös Rauman alueen tapahtumakalenterin sekä lounasrauman listat.