Instagram

ÄÄNI: Think before you click – ja muita ajatuksia netin käytöstä

Näyttelijä Ernest Lawson ei ole hiffannut Twitterin magiaa sen syvemmin ja myöntää, ettei ole ystävien painostuksesta huolimatta suostunut vielä tutustumaan Jodeliin. Kuvat: Henrika Bäcklund

Maanantaina SuomiAreenassa käytiin Telian ja Pelastakaa Lapset ry: järjestämä Digiboom vai digidoom -keskustelu osana Digiboom-kampanjaa. Tilaisuudessa pureuduttiin kysymykseen siitä, miten sujuu kasvatus digiajassa.

Keskustelun jälkeen Kamu pääsi hetkeksi rupattelemaan näyttelijä Ernest Lawsonin kanssa, jonka tehtävänä oli rytmittää keskustelun eri osia yhdessä niin ikään Imporyhmä Kolinassa vaikuttavan kollegansa Roope Salmisen kanssa. Kuuntele tunnelmat!

Yksi kantavista ohjenuorista oli, että jos jonkin asian julkaiseminen netissä vähänkin huolestuttaa, kannattaa julkaiseminen jättää tekemättä. Tai ainakin nukkua ensin yön yli.

Vanhemman rooli lapsen somenkäytössä tiivistettiin vertaukseen: lapsen somettaminen on kuin kotibileet. Aikuisen tehtävänä on luoda turvalliset puitteet, mutta ei todellakaan tulla sinne bileisiin!

Panelistit alleviivasivat, että vanhemman tulee olla kiinnostunut lapsen tai nuoren tekemisistä verkossa, muttei tunkea mukaan liikaa - vaan enemmänkin rakentaa luottamusta.

Keskustelussa olivat mukana tubettajat Hermanni Hyyryläinen ja Henkka Remes, Telian Anne Larilahti, Pelastakaa Lapset ry:n mediakasvatuksen asiantuntija Anniina Lundvall, nettipoliisi Susanna Mara ja sosiaalisen median tutkija Suvi Uski. Mukana meiningeissä oli Improryhmä Kolinasta Olli Äkräs, Ernest Lawson ja Roope Salminen. Keskustelun juonsi Marja Hintikka.

Koko keskustelun pääset katsomaan tästä!

Ps. Henkka Remes listasi keskustelutilaisuudessa omat somekanavansa. Edes Kamun supernopea kirjuri ei meinannut pysyä numeroiden perässä, mutta suuntaa antavasti tililistaus meni jotakuinkin näin: 6 Instaa, 4 Facebookkia, 4 Twitteriä ja 3 Snapchattia.

Tubettajat Henkka Remes ja Hermanni Hyyryläinen pääsivät keskustelun jälkeen useisiin selfie-kuviin faniensa kanssa.