Instagram

"Älä koita onneasi hupparissa!" – Mitä Dominon black tie -pukukoodi oikeasti tarkoittaa?

Domino Nightclubin lauantaisten lakkiaisbileiden pukukoodina on black tie, mikä on aiheuttanut keskustelua somessa. Älä koita onneasi hupparissa, Domino rummuttaa Facebook-tapahtumassaan.

Black tie on frakin ja naisten juhlapuvun jälkeen toiseksi juhlallisin pukukoodi. Miehille black tie tarkoittaa smokkia ja naisille pitkää iltapukua, tosin tapahtuman luonteen mukaan myös juhlava polvimittainen mekko on hyväksytty.

– Ei tämä ole mikään sellainen juttu, että jos sulla ei ole smokkia, niin suksi mäelle. Karhulippis tanassa ei kyllä tulla bailaamaan. Black tie -vaatimus on suhteutettuna nuorten normipukeutumiseen. Tarkoitus on, että lauantain juhlissa on tavallista siistimpi, yleisfiksu fiilis, Dominon Antti Laine vastaa.

Miehille riittää huoliteltu asu, kuten siistit farkut, t-paita ja pikkutakki.

Oikeaoppisessa black tie -pukautumisessa mies ei saisi edes käyttää tavallista valkoista paitaa, vaan paidassa tulee olla vekki. Myös smokki-paita on yleisesti käytössä.

Dominoon naiset pääsevät sisälle polvimittaisissa hameissa ja miehille riittää huoliteltu asu, kuten siistit farkut, t-paita ja pikkutakki. Jopa capin kanssa saattaa olla mahdollista ohittaa alaoven vartijat.

– Miesten capit ovat nykyään todella suosittuja ja verrattavissa asusteisiin, kuten baarilaukkuun. Ei olla tehty niistä vielä sen tarkempaa linjausta.

Toive pukukoodista tuli lukiosta. Onko aikaisempina vuosina sitten pukeuduttu liian rähjäisesti, kun nuoret ovat nostaneet asian esille?

– Ei todellakaan, päinvastoin. Viime vuonna 90 prosentilla porukasta oli puku päällä. Yo-juhla on hieno juhla, johon haluamme panostaa. Nuoret ovat tehneet kovan työn, ja on tärkeää, että sitä kunnioitetaan ja arvostetaan.

Kuvitteletko olevasi jotenkin parempi tyyppi?

Laine toteaa, että nuoret aikuiset pitävät pukeutumisesta ja laittautumisesta. Tämän hän on huomannut esimerkiksi halloween-juhlien yhteydessä, joihin pukeutuminen on vuosi vuodelta lisääntynyt.

– Mutta juhlapukeutumisessa on normi-iltoina helposti se, että laittautunutta katsotaan outolintuna. Että kuvitteletko olevasi jotenkin parempi tyyppi?

Laineen puheista kumpuaa, että aikamoisia pukeutumisyrityksiä on yökerhon alaovella nähty. Ehdottoman kiellon hän laittaa räikeille urheilulenkkareille ja koinsyömille huppareille. Sisälle pääsemistä arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

– Oranssinkirkkaat Niket ei sovi meille. Yleisesti Raumalla asiakkaat osaavat pukeutua ihan fiksusti. On tehty piippiraudalla kiehkuraa ja laitettu lilaa luomiin. Mutta paljon poikkeuksiakin on.