Instagram

Alasti sekasakilla saunan lauteille? Jos kaikki muut niin kyllä minäkin! - Kamun lukijat ovat vapaamielistä sakkia

Kun toiset ovat saunoneet viimeksi sekasakilla alasti lapsuudessa, on se toisille mutkaton tapa vielä aikuisiälläkin.

Kamun teettämästä saunakyselystä selviää, että melko moni lukijoista on valmis menemään saunan lauteille nakuna sekasakissa, jos yleisön paine niin vaatii: jos siis suurin osa saunojista hilpaisee lauteille alasti, heidän peesissään voi itsekin lähteä samassa varustuksessa löylyttelemään.

- Ystävien kanssa saunominen on mukavaa. Saunassa tavataan olla alasti. Ergo: ystävien kanssa saunotaan alasti, kuuluu yksi Kamun kyselyyn jätetyistä kommenteista.

"Nuorena alasti porukalla saunomista ei edes pitänyt pahana juttuna. Ikä muuttanut ajatuksia."

Ja alkoholi tunnetusti lieventää estoja.

- Hirveesti humalassa, hyvien ystävien kanssa. Nuorena alasti porukalla saunomista ei edes pitänyt pahana juttuna. Ikä muuttanut ajatuksia, kuuluu puolestaan toinen kommentti.

Yhteensä vastauksia Kamun saunakyselyyn saatiin 70. Suurin osa vastaajista kertoi, että sekasaunassa alasti istuminen on muuten ok, mutta pikkuisen normaalia häveliäämmin tulee lauteilla istua.

Kaikkein mukavimmaksi vaihtoehdoksi sekasaunominen ilman rihmankiertämää koettiin vastaajien mukaan tutulla kaveriporukalla. Kaikkein vähiten vastaajien keskuudessa innostusta herätti nakusaunominen työkavereiden kanssa.

- Ei ole väliä tilanteella - ilman vaatteita olemme tänne syntyneet - niin eikös se niin ole ettei saunakaan kaipaa ylimääräisiä vaatekappaleita, kuului yksi vapaamielinen saunomiskommentti.

"Saunon edelleen äitini kanssa säännöllisesti, kun vierailen siellä päin."

Sukukaan ei kyselyn mukaan ole aivan se pahin saunaseuravaihtoehto. 21 vastaajaa ilmoitti voivansa saunoa sukulaisten kesken alasti.

- Saunon edelleen äitini kanssa säännöllisesti, kun vierailen siellä päin. Olen yli kolmekymmentävuotias mies. Naispuolisten ystävien kanssa en sauno alasti. Yksi poikkeus tässä on, mutta muuten miehet ja naiset erikseen jos alasti saunotaan, kuului näkemys.

16 kyselyyn vastannutta ei ole koskaan saunonut sekasakilla alasti ja neljä vastaajaa on itse ollut saunassa uikkareissa, kun ympärillä on ollut alastomia ihmisiä.

Mitä tästä voidaan siis tehdä yhteenvedoksi?

Meitä todella on monenlaisia saunojia. Jotta jokaisen saunakokemus olisi mahdollisimman mukava, ei ujostelevaa saunojaa kannata väkisin raahata alasti saunan lauteille. Jos taas uikkareista luopuminen on kaikille ok, eikun nakkena lauteille ja löylyä lissää!

Yhdenlaisen nakusaunakokemuksen voit lukea vielä viikonloppuna Kamusta julkaistusta kolumnista.