Instagram

ARVIO: DGD:n uusi albumi Lapsesi kädestä on onnistunut suunnanmuutos

DGD:n riveissä soittavat laulaja-kitaristi Mia Skön (vas.), basisti Kosti Uusi-Kartano, rumpali Karoliina Laukola ja kitaristi Lauri Palonen. Laukolan kädessä on lauantaina ilmestynyt Lapsesi kädestä -levy. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaisen Dead Girl Diamonds -yhtyeen nimi vaihtui DGD:ksi, mutta paljon suurempi muutos on se, että laulukieli vaihtui englannista suomeksi.

Tämä muutos on tuonut yhtyeeseen paljon positiivista energiaa, mikä kuuluu yhtyeen toisella albumilla.

Musiikillisesti Lapsesi kädestä -levyssä on paljon kaikuja 90-luvun ja jopa 80-luvun vaihtoehtorokista, mutta tämän hetken musiikkivirrassa se kuulostaa pelkästään raikkaan tuoreelta.

Vaikka taaksepäin välillä katsotaankin, levyltä löytyy myös puhelaulua, joka istuu hyvin, tuoden kokonaisuuteen tiukkuutta.

Laulaja-kitaristi Mia Skönin sanoitukset koostuvat maanläheisistä tarinoista ja tuokiokuvista.

Hänen ekonomisessa tarinankerronnassaaan on jotain samaa kuin Kauko Röyhkällä, vaikkei hän Röyhkää mitenkään matkikaan.

Levyn parhainta antia ovat rennosti svengaava Kaimera ja raivoisasti trippaileva Lapsesi kädestä sekä rumpali Karoliina Laukolan upeasti laulama Purkkaa hiuksissa.

Kun biisit toimivat, myös bändi toimii. DGD ei ole enää Mia Skönin sooloprojekti, vaan kokonaisuus, jonka osat keskustelevat tasapainoisesti. On kuitenkin hyvä, että biisit ovat lauluvetoisia, jolloin sanoituksille jää tilaa.

Lapsesi kädestä yllättää rohkealla omalaatuisuudellaan.

Hyvä levy.

Levyarvio on julkaistu alunperin kaupunkilehti Raumalaisessa lauantaina 3.3.2018. Raumalainen ja Kaupunkisovellus Kamu ovat molemmat Marva Median tuotteita.