Instagram

Bluukkareilla laaja kattaus laadukasta elokuvaa – lue Kamun nostot!

Blue Sea Film Festivalin teemamaa on tänä vuonna Norja. Kuva: Jeremy Yap

Tuleva viikonloppu on Raumalla elokuvantäyteinen, kun torstaina käynnistyy Blue Sea Film Festival. Loppuviikolla näytöksiä on yhteensä kuusikymmentä kuudessa eri kategoriassa, joita ovat kotimaiset fiktiot, kotimaiset dokumentit, norjalaiset elokuvat, eurooppalainen ikkuna, Filmin paluu – 35mm -elokuvat Suomi-hengessä ja erikoisnäytökset.

Lisäksi Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailussa on mukana 78 elokuvaa Itämeren maista.

On sanomattakin selvää, että jokaiselle löytyy jotakin. Elokuvajuhlien koko ohjelmaan pääset käsiksi TÄÄLTÄ.

Kamu teki homman astetta helpommaksi ja keräsi listaan muutaman must see -tärpin. Antoisaa elokuvailtaa!

PERKELE!! KUVIA SUOMESTA
Perjantaina 18.8. kello 17
Vieraana ohjaaja Jörn Donner

Millainen oli Suomi vuonna 1970? Jörn Donnerin elokuvatiimi kiersi eri puolella Suomea haastatellen satunnaisia kansalaisia ja myös julkisuudesta tunnettuja henkilöitä.

TOM OF FINLAND
Perjantaina 18.8. kello 19
Vieraana näyttelijä Pekka Strang

Tom of Finland on suomalainen elämäkertaelokuva homoeroottisesta taiteilijasta Touko Laaksosesta (1920-1991), jonka elämäntyötä on alettu Suomessa arvostaa vasta aivan viime vuosina. Elokuva käy läpi taiteilijan vaiherikkaan elämän.

SAMURAI RAUNI REPOSAARELAINEN
Perjantaina 18.8. kello 19.45
Vieraana ohjaaja Mika Rättö

Meri-Porin samuraitodellisuudessa asustaa viinaan menevä samurai Rauni Reposaarelainen, joka kylvää surua ja tuhoa ympärilleen. Kun Satakunnan Ninjain Killalta tilataan Raunin salamurha, tahtoo samurai selvittää, kuka on asian takana. Elokuvan on ohjannut porilainen Mika Rättö.

ISÄNI TONI ERDMANN, SAKSA
Perjantaina 18.8. kello 21.30
suomenkielinen tekstitys

Maren Adenin ohjaama Isäni Toni Erdmann on yksi vuoden puhutuimmista elokuvista, se on kerännyt paljon ylistystä. Elokuva on sekoitus hulluttelua ja vakavampia teemoja. Tapahtumat sijoittuvat saksalaiseen pikkukaupunkiin, jossa rikkinäisen perheen isä ja aikuinen tytär yrittävät löytää toisiaan.

TUNTEMATON PAKOLAINEN
Lauantaina 19.8. kello 10.05
Vieraana ohjaaja Hamy Ramezan

Hamy Ramezanin Tuntematon pakolainen palkittiin Tampereen lyhytelokuvajuhlilla kotimaisen kilpailun yli puolituntisten pääpalkinnolla ja elokuvajuhlien yleisö-palkinnolla. Elokuvassa suomalais-iranilainen stand up -koomikko Ali Jahangiri kulkee pakolaisten mukana Kreikan Lesboksen saarelta Balkanin reitin Eurooppaan.

HOBBYHORSE REVOLUTION
Lauantaina 19.8. kello 11.45
Vieraana ohjaaja Selma Vilhunen

Dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution voitti Tampereen elokuvajuhlilla arvostetun Risto Jarva -palkinnon lisäksi yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa pääpalkinnon. Dokumentissa tutustutaan keppihevosten maailmaan Aiskun, Elisan ja Alisan innostuksen kautta.

BEFORE SNOWFALL, NORJA
Lauantaina 19.8. kello 13.30
englanninkielinen tekstitys

Tarina saa alkunsa, kun Irakin kurdi maalaispoika Siyar kuulee vanhemman sisarensa Nerminin olevan menossa naimisiin Norjassa. Koska sulhanen on vääräuskoinen, on perheen maineen palauttamiseksi tehtävä kunniamurha. Tehtävään määrätään Siyar.

HYMYILEVÄ MIES
Lauantaina 19.8. kello 14
Vieraana ohjaaja Juho Kuosmanen

Hymyilevä mies on tositapahtumiin perustuva tarina Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin olympiastadionilla vuonna 1962. Suomalais-ruotsalais-saksalainen yhteistuotanto sai maailmanensi-iltansa toukokuussa 2016 Cannesin elokuvajuhlilla, missä se voitti Un Certain Regard -palkinnon. Hymyilevä mies valittiin syyskuussa 2016 Suomen viralliseksi ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin saajaksi.

TYTTÖ NIMELTÄ VARPU
Lauantaina 19.8. kello 18.15
Vieraana ohjaaja Selma Vilhunen

Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä Sirusta (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi. Varpu ei tiedä isästään juuri mitään ja lähtee eräänä iltana etsimään tätä. Vilhusen ensimmäinen kokopitkä sai Jussi-gaalassa kymmenen ehdokkuutta. Skog palkittiin roolistaan parhaan naispääosan Jussilla.

SYYSPRINSSI
Sunnuntaina 20.8. kello 10
Vieraana ohjaaja Alli Haapasalo

Syysprinssi (2016) kertoo Inkan (Laura Birn) ja Juhanan (Lauri Tilkanen) rakkaustarinan. Eri taustoista tulevia nuoria aikuisia yhdistävät uskallus, vapaus ja punk. Elokuva perustuu Anja Kaurasen romaaniin vuodelta 1996.