Instagram

Brummin lavalla nähtiin aito munamies - kitaristi veti keikan sukkasillaan

Alkuillan asuna toimi apinapuku. Kuvat: Elmeri Elo

Viikonloppuna kulttuurikuppila Brummissa vietettiin vauhdikasta Needle Point Live -tapahtumaa, jossa musiikki raikasi kahden päivän ajan useiden eri artistien esittämänä.

Yksi Brummin historiankirjoihin kirjattava keikka oli ainakin lauantainen Anal Thunderin esiintyminen.

Bändin kitaristi Jussi Vento palloili alkuillasta muun yleisön joukossa apinapuvussa, joka puolestaan liittyi 20-vuotisjuhliaan viettävän bändin valmistamaan viinakseen, jonka etiketistäkin apinahahmo löytyy.

Kun Anal Thunderin oma keikka koitti, sai apinapuvun pää lähteä, jotta happi kulkisi paremmin kuumissa keikkavaloissa.

Puvun pään irrottaminen ei viilentänyt Vennon oloa vielä riittävästi, sillä noin puolivälissä keikkaa kitaristi päätti luopua lopustakin puvusta. Loppukeikka sujui mukavasti vain pelkissä sukissa soittaen.

Kesken keikan puku jousi kuitenkin sivuun, ja sen alta paljastui kommandovaatetus.

- Sanotaanko näin, että enemmän meidän keikoilla käyvät osaavat jo odottaa jonkinlaista viuhahtamista. Se liittyy yleensä humalatilaan ja olihan apinapuku aika helvetin kuuma ja meikäläisen vartalon niin hyvä, että nyt kävi näin, Vento nauraa luurin toisessa päässä.

Paikalla ollut kuvaaja Elmeri Elo sai sukkasilla heitetyn keikan taltioitua kameraansa.

- Kyllähän moinen temppu kirvoitti yleisöstä aplodit, mutta mitään sen suurempaa hämmennystä ei ollut havaittavissa. Miesvaltaisessa katsomossa taisi olla sen verran paatunutta punk-väkeä, tapahtumassa kuvaajana toiminut Elmeri Elo kertoi.

Keikan jälkeen hikinen muusikko pukeutui jälleen apinapukuun ja sai kyydin fillarin tarakalla Ykkös-Grillille.

- Oli muuten aika helvetin kylmää kyytiä! Takaisin päin tulin sitten jo taksilla, Vento valottaa loppuillan hetkiä.

Juttua muokattu klo 16.05. Lisätty viikonlopun jäliltä takaisin pelikuntoon toipuneen ja puhelimella tavoitetun Vennon kommentit.