Instagram

Dua Lipa, Years & Years ja Clean Bandit kiinnitetty Ruisrockiin

Ruisrock bailataan Ruissalossa tänä vuonna 6.-8. heinäkuuta. Kuva: Riikka Vaahtera

Ruisrock julkaisi ison setin artistikiinnityksiä tänään torstaina.

Yksi kesäfestivaalin päätähdistä on brittiläinen Dua Lipa, joka yhdistelee r&b:tä, hiphopia ja poppia.

Kovia kansainvälisiä musiikkistaroja on kiinnitetty muitakin. Ruissalon festaritunnelmassa bailaavat norjalainen DJ Alan Walker, brittiläinen Clean Bandit, jenkkiläinen Blackbear ja toissakesänä rantalavalla sykähdyttänyt elektropop-bändi Year & Years.

Niin ikään paluun Ruissilavalle tekee ruotsalainen First Aid Kit, joka julkaisi hiljattain tuoreen Ruins-albumin.

Nousevista artisteista Ruisrock on napannut kattaukseensa brittiläiset Anne-Marien sekä kovaa hypeä biiseillään keränneen Rag'n'Bone Manin.

Suomalaisia huippuartisteja on kiinnitetty useita. Ruissalon kansanpuistossa heinäkuussa esiintyvät Haloo Helsinki!, Reino Nordin ja Litku Klemetti sekä Ismo Alanko, Kaija Koo, Olavi Uusivirta, ABREU, Ellinoora, Evelina, Gasellit, Scandinavian Music Group ja Vesta.

Energinen rokkipumppu Disco Ensemble ilmoitti tammikuussa lopettavansa uransa joulukuussa Tavastialla moshattaviin keikkoihin. Sitä ennen miesten antaumuksella vedetty lavashow on mahdollista kokea myös Ruississa.

Punkpoppoo Kakka-Hätä 77 heittää festarikeikan Ruississa.

Suomiräppäreistä lauteille nousevat JVG, Kube ja Eevil Stöö, IBE, Pikku G, Pyhimys sekä Ruudolf.

Ruisrock on aikaisemmin julkistanut, että festivaaleilla esiintyvät The Chainsmokers, Marshmello, Princess Nokia, Tyler, the Creator, Cheek, Alma ja Sunrise Avenue. 

Lisää ohjelmaa tullaan julkistamaan vielä kevään mittaan.

Artistijulkistuksen yhteydessä Ruisrock julkaisi päiväkohtaisen ohjelmansa. Samalla myyntiin tulivat kaikki lipputyypit.