Instagram

Ei enää ulkokeikkoja? Missä tapahtuu? Maksaako se jotain? - FAQ lauantaisesta Klustermuksesta

Tulevana lauantaina Klustermus muuttaa muotoaan ja muuttaa sisätiloihin. Kuva: Maija Männistö

Klustermus ehti jo väläytellä mahdollisuutta, että viime kesän tapahtuma olisi jäänyt historiansa viimeiseksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Klustermus järjestetään kuin järjestetäänkin tulevana lauantaina. Konsepti menee kuitenkin uusiksi ja tapahtumapaikka vaihtuu.

Kamu kokosi uudistuneesta Klustermuksesta kysymys-vastaus-infopaketin, ettei kukaan musiikin ystävä vanhasta tottumuksesta lähde Pasklahdelle palloilemaan, kun tapahtuma on aivan toisaalla.

Mitä, ei siis enää ulkona järjestettävää Klustermusta?

Ei. Pasklahden nurmikko vaihtuu Brummin sisätiloihin, joten nyt säätietojen ja sadealueiden ennakoinnille ei enää ole tarvetta. Kun sää aina kuitenkin aina vähän kiinnostaa, Foreca lupailee lauantaille tällä erää parisenkymmentä lämpöastetta.

Onko Klustermuksessa edelleen luvassa musiikkia?

Kyllä, mutta myös paljon muuta. Brummissa lavalle kapuavat Musta Valo, Pelko, Kanerva ja DGD. Bändien lisäksi tänä vuonna myös keskustellaan ja heitetään palloa uusille puuhamiehille ja naisille "tee ite parempi!" -hengessä.

Teppo Vapauden moderoimassa paneelikeskustelussa puhutaan siitä, miten festivaalin voi nyhjäistä tyhjästä. Mukana paneelissa Annastiina Airaksinen (Tussurock), Aapo Kivenmaa (Vastavirtarock) ja Rose Pietola sekä Jenna Suomalainen (Video Art Festival Turku).

Brummissa lavalle kapuavat myös elokuvaohjaaja Lauri-Matti Parppei ja kuvaaja Mikko Parttimaa, jotka kertovat oman näkemyksensä siitä, miten musiikkivideoiden tekeminen kannattaa aloittaa. Kekseliäisyydellä kengän­nauha­budjetillakin pääsee pitkälle!

Onko kulttuurikuppila Brummi lauantaina the place to be?

Aikalailla! Sekä keikat että kaksi puheenvuoroa järjestetään Brummissa, mutta ohjelmaa on myös kellariteatterilla (Pursikatu 4). Siellä järjestetään workshop, jossa opastetaan alkuun musiikintuotannossa. Mitä tarvitaan, mitä kannattaa ottaa huomioon, ja miten matalalla kynnyksellä musiikkia oikeastaan voi tehdä?

AIKATAULU:
13.00 Vedä ite peräs! – Musiikintuotannon workshop (Kellariteatteri)
16.30 Tehdään sit ite! - DIY-kulttuuripaneeli. Keskustelijoina omaehtoisten festivaalien tekijöitä (Kulttuurikuppila Brummi)
17.45 DGD, soolo (Kulttuurikuppila Brummi)
18.15 Tee ite parempi! – Musiikkivideo-masterclass (Kulttuurikuppila Brummi)

ILTAKLUBI (K-18, Kulttuurikuppila Brummi)
20.30 Pelko
21.30 Kanerva (soolo)
22.30 Musta valo
23.30 DJ Urho Tulitukka

Maksaako lysti jotain?

Klustermus on edelleen uskollinen periaatteelleen ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Miksi vanhaa Klustermusta piti lähteä muuttamaan?

Ilmaistapahtuman tuottaminen on ollut järjestäjille taloudellisesti raskasta - se on vaatinut paljon talkootyötä sekä tukea paikallisilta yrittäjiltä. Tapahtuman koetaan kuitenkin kuuluvan Raumalle, joten järjestäjät haluavat kokeilla nyt uudenlaista tapaa tapahtuman tuottamiseen.

- Harmittaako, että Klustermus ei ole pihalla tänä vuonna? Kiukuttavatko väärät esiintyjävalinnat? Tässä on ratkaisu: TEHKÄÄ ITE. Siitä lähtökohdasta mekin omat "kisamme" aloitimme, kuuluu Klustermuksen FB-tapahtuman tsemppaava viesti.