Instagram

"Ei jääkiekon hienouksia, mutta tunnelma on hyvä" – Kamu kysyi, mikä saa ottamaan arkivapaata ja lähtemään "höntsäkiekon" perässä Pitsiturnaukseen

Suomen jääkiekkokausi on startattu perinteikkäästi Pitsiturnauksen parissa Raumalla tänään perjantaina. Kyseessä on jo 25. Pitsiturnaus!

Lukko–Ässät-ottelu pelattiin heti kymmeneltä, jossa sinikeltainen joukkue kaatoi Porin lukemin 2–1. Kiekkoa pelataan iltayhdeksään asti.

Kivikylän Areena on ollut päivän mittaan täynnä ja monet ovat tulleet hallille kauempaakin.

Kamua kiinnosti tietää, mikä saa ihmiset suuntaamaan jään ääreen näin sankoin joukoin kesäisenä arkipäivänä. Pienen otannan perusteella vastaus on selvä: tunnelma.

HEIKKI & ANNA PESONEN:

– Tunnelma on täällä niin hyvä. Kesällä ei ole pelejä, niin mukava päästä pitkästä aikaa katsomaan kiekkoa, Lahdesta aamulla Raumalle isänsä kanssa saapunut Anna sanoo.

– Koska kiekko on kivaa! Minä tykkään ja tytär tykkää, jatkaa Heikki, joka paljastaa Pelicansin pelipaitansa alta Lukon t-paidan.

– Tämmönen kuitenkin täällä alla.. Sen verran pitää olla vieraskorea. Sain tämän tutulta ja lupasin, että pidän täällä päällä, hän naurahtaa.

HANSONIN VELJET ELI PEKKA & JUKKA RANTANEN:

– OLD TIME HOCKEY! huutavat Rantasen veljekset, joiden kummankin selässä komeilee sukunimi Hanson, Lämäri-elokuvan inspiroimana. Kolmas veli on kuulemma oikeasti olemassa, mutta joutunut putkaan, kaksi muuta vitsailevat.

– Pekka Virtakin naureskeli, kun mentiin ohi. Ja monet haluavat kuvaan, miehet kertovat.

Mikäs on saanut lähtemään Tampereelta ja Porista Raumalle katsomaan kiekkoa?

– Ollaan käyty varmaan joku kymmenen vuotta. Ollaan Raumalta ja kiekkoiltukin Lukon junnuissa. Ei sitä kiekon takia tänne tulla, ei tuolla ole jääkiekon hienouksia. Karnevaalitunnelma, tämä fiilis on se juttu.

SAMIT LÖPPÖNEN & SULKANEN & ILARI MELART:

– Pitsien perinne, nyt on 25. juhlavuosi! kolmikko hehkuttaa.

Kokemäeltä saapuneet miehet viettävät vielä lomaa – ja on vapaata saatu töistäkin.

– Vaikka Ilves ei pelaakaan, niin hengessä mukana. Ja piti tulla katsomaan, miten Ilveksessä pelannut Tapio Laakso pärjää Lukon paidassa, Löppönen miettii.