Instagram

VIDEO: Ei kesää ilman seppelettä! – näillä ohjeilla onnistut

1. Kerää kimpullinen mieleisiä kukkasia. Katko kukkiin mukaan melko pitkät varret, jolloin seppeleen punominen on helpompaa. Valikoi myös suurin osa kukista niin, että niiden varret ovat taipuvaisia, eivätkä ne napsahda taivuteltaessa poikki.

2. Aloita seppeleen punominen kahdella kukkasella. Kiepsauta toinen kukka puolittaiseen solmuun toisen ympärille (katso video). Jatka seppeleen tekoa kiepsauttamalla uusi kukkanen kahden aiemman varren ympärille ja niin edelleen.

3. Vuorottele punontaa erivärisillä kukilla, jolloin seppeleestä tulee eläväisempi. Jos käytät varreltaan vahvoja kukkia, jotka taivutettaessa voivat napsahtaa poikki, puno ne toisen taipuisamman kukan kanssa seppeleen runkoon kiinni (kuten videolla sininen lupiini). Meidän seppeleessä ensimmäinen lupiini napsahti poikki, joten toisen kanssa oli jo paremmat konstit käytössä!

4. Tarkista seppeleen sopiva pituus sovittamalla. Kesäisestä kukkaseppeleestä tekee yleensä puolivahingossa ennemmin liian suuren kuin liian pienen.

5. Kun seppele on sopivan mittainen, tee siitä malliltaan ympyrä ja ala kiinnittää seppeleen häntää kukkaosioon käyttämällä uusia kukkasia. Sujauta kiinnityskukkasten varret piiloon seppeleen rungon lomaan. Tässä kohtaa kukkien varsia voi katkoa vähän lyhyemmiksi, jos ne ovat turhan pitkiä pujoteltaviksi.

Kuva: Henrika Bäcklund