Instagram

Ei Raumallakaan mukijuttua tehdä ilman Paavo Väyrystä – Kamu pyysi kuvia kupeista ja todella sai, mitä tilasi

Hyvää maanantaiaamua kamuilija! Maistuiskos kahvi?

Mutta millaisesta mukista? Sitä selvitellään nyt. Kamu pyysi viikko sitten lähettämään kuvia Rauman seudun kovimmista kaffekupposista. Ja niitähän läheteltiin! Kamu nimesi suosikkimukinsa ja tässä ne tulevat!

VAALEANPUNAINEN VÄISKÄ

"Sitä saa mitä tilaa. Ilmeisesti olen töissä puhunut liikaa Paavo-mukista."

-Krista

THE FORCE OF COFFEE

"Heippa, tässä yksi mun lempimukeista. Ostettu aikanaan EMP:stä, kun oli alennuksessa. Ja ihan vaan siksi, kun Darth Vader on mun lempihahmo. Tästä siis juon kotona ja siihen ei muut koske.

Töissä mulla on Elvis-muki, joka on usein kuorrutettu huulipunalla, niin siihen ei uskalla kukaan koskea."

-Sini

SNOG, VOMIT, COFFEE

"Muisto, kaukainen sellainen, opiskeluvuosilta. Olin Walesissa vaihdossa ja sieltä jäi käteen...no ainakin tämä muki.

Being a student is totally great/Cos you don’t really have to grow up/You just go to parties with loads of cheap booze/And then drink it until you throw up

Huomasin vasta tätä kirjoittaessa, että tuossahan on hiukan riimin poikastakin. Muki on kulkenut muutosta toiseen mukana, vaikka elämä on vaihtunut vähemmän alkoholipitoiseen työssäkäyvän perheenäidin elämään.

Kaapista, kun sen aina välillä bongaa, niin muistuu mieleen kaikki hauskat jutut opiskeluajoilta ja se saa hymyn huulille. Käytössä tämä ei ole enää aikoihin ollut, vaan sen paikan on vienyt marimekotjapentikit. Kenties otan sen käyttöön taas, kun lapset ovat muuttaneet pois."

-Susanna

VIHERTÄVÄ VALLANKAHVA

"Työyhteisössämme vallitsee vankka kahvikuppihierarkia. Koemme välttämättömyydeksi osallistua kartoitukseenne.

Liiteenä työyhteisömme pyhä lehmä.

Tämän 23 000 euron arvoisen kahvikupin kylkiäisenä tuli auto. Ulkoisesti se ei ole kummoinenkaan. Kirkkaanvihreään väriin verhoitu posliini sisältää kaiverruksen "RS", viitaten ralliautoiluun. Vauhdin huuman voi tuntea huulillaan tämän muotoiluveistoksen kanssa.

Tärkeintä kupissa on kuitenkin sen koko: 0,4 litran kahvikuppi imee kahvia tupla-annoksen työpaikan muumimukikollegoihin verrattuna. Kupin viesti on selvä. Talossa on alfa-uros, jolle ei kannata ryppyillä.

-Specsavers Optikko Rauma

THE BOSS DOG(S)

"Tää borkku-muki on kulkenut mun mukana vuodesta 2002. Mulla oli silloin borkku ja siskoni poika oli tuolloin noin 10-vuotias, niin halusi mulle sitten ostaa näitä mukeja kaksi.

Ja niin kauan käytän, kun ehjänä pysyvät. Ja ainoastaan vain minä juon näistä!"

-Mira