Instagram

Eikä! Kaksi lempparia soittaa samaan aikaan – Brummi ja Varastoklubi avaavat tulevien keikkaviikonloppujen päällekkäisyyksiä

Samae Koskinen esiintyy huomenna Brummissa. Reinon keikkamestana on Varastoklubi. Kuva: Samae Koskinen/dexviihde.fi & Reino Nordin/Andrei Kipahti

Lauantaina 11. marraskuuta Samae Koskinen ja Reino Nordin keikkailevat kumpikin Raumalla, Reiska Varastossa ja Samae Brummissa. Ainakin Kamu parkaisi kovaa, sillä hinku olisi molemmille keikoille. Onkohan kaupungissa muitakin yhtä onnettomia?

Selvitetään, mitä keikkajärjestäjät ovat asiasta mieltä.

– En näkisi niinkään, että Reinon ja Samaen keikoille menisi samaa porukkaa, Brummin Markku Pekonen aloittaa.

– Väitän, että yleisöä pitäisi riittää molempiin keikkoihin. Osa ehkä joutuu punnitsemaan, että kumpaan menisi, Varastoklubin Joonas Lauronenkin tuumailee.

– Silloin kun Raumalla ihmiset liikkuvat, niin kyllä yleisöä löytyy. Ja näistä Reino vetää ehkä vähän nuorempaa porukkaa. Paljon on kiinni markkinoinnista ja kaikesta muusta, vaikka minne omat keikkakaverit haluavat mennä.

"Ei se ole kenenkään etu, että samassa kaupungissa soittaa kaksi saman genren yhtyettä päällekkäin."

Tuleva lauantai ei ole ainoa samaa yleisöä vetävä päällekkäisyys. Lauantaina 25.11. Raumalla glam metallia tarjoilevat rokkipumput Reckless Love ja Santa Cruz, jotka ovat aiemmin jopa kiertäneet yhdessä – eli samassa genressä soitetaan vahvasti.

Päällekäisyydet johtuvat muutoksista Brummin keikkakalenterissa: Dave Lindholmin peruutusta paikkaamaan saatiin Samae Koskinen ja kun Reckless Love siirtyi Varastolle, sattui Santa Cruzilla olemaan oman peruutuksen takia kalenterissaan tyhjää.

Ja Pekosen mukaan Brummi on kalastellut Santa Cruzia keikkalistalleen jo pidempään.

– Oltiin varauduttu siihen, että saadaan hyvä hard rock -ilta ja nyt saatiin vähintään yhtä hyvä bändi tilalle. Olisi ollut hirveän tyhmää sanoa Santa Cruzille, että ei, älkää tulko. Tarkoitus ei mitenkään ollut tehdä kiusaa kenellekään. Kun Reckless Loven keikka siirtyi Brummista Varastolle, meiltä jäi puuttumaan tältä syksyltä raskaamman musan akti ja halusimme sellaisen kuitenkin asiakkaillemme tarjota.

Lauronen on hieman harmissaan.

 – Onhan se ihan älytön juttu, että nämä bändit soittavat samana iltana.

– Ei se ole kenenkään etu, että samassa kaupungissa soittaa kaksi saman genren yhtyettä päällekkäin, Pekonenkin toteaa.

Molempien bändien fanit voivat tässä vaiheessa huokaista, sillä on hyvin todennäköistä, että halutessaan ehtii molemmille keikoille.

– Jos Varasto pitää kiinni kello 22 soittoajastaan, niin uskoisin, että molempiin keikkoihin ehtii. Meillä on lämppäri, joten Santa Cruzin keikka alkaa Brummissa lähempänä puoli kahtatoista, Pekonen lupailee.

– Toivottavasti saadaan eeppinen ilta ja ihmiset molemmille keikoille ja jätkätkin moikkaamaan toisiaan.

Santa Cruz ja Reckless Love soittavat vahvasti samassa genressä - miehet ovat kiertäneetkin yhdessä. Kuva: Santa Cruz/Viivi Huuska & Reckless Love/Ville Juurikkala

Paljonko ylipäätään tulee seurattua, mitä lähialueen muut yrittäjät keikkalistoilleen laittavat?

– Me ei olla ainakaan mietitty. Itse olen kiinnostunut siitä, mitkä artistit kiertävät esimerkiksi Turussa ja Tampereella ja missä ovat tuvat täynnä. Toki Raumalta huomioin vakituiset tapahtumat, kuten RMJ:n, Rauma Rockin ja Bluesit. Muuten se taitaa mennä niin, että muut seuraavat, mitä meille tulee ja voidaan antaa vinkkejä etukäteen, Lauronen sanoo.

Pekonen vahvistaa tämän.

– Keskustelemme etukäteen Varaston kanssa, mitä heille on kiinnitetty, niin on sitten helpompi suunnitella omaa ohjelmaa.

Brummi haluaa myös profiloitua kaiken kulttuurin kuppilaksi. Tällä hetkellä lavalla pyörii Badding-musikaali ja tulevaisuudessa tarkoituksena on lisätä muun muassa kiertävän teatterin määrää.

Keikkakalenterit lyödään lukkoon hyvissä ajoin, mutta saattavat silti elää. Lauronen kertoo, että esimerkiksi Reino Nordinin keikka on buukattu yli vuosi sitten.

– Keikkamyyjä soittaa ja ehdottaa, että artistilla olisi kiertueella nämä kolme päivää vapaana. Niistä pitää vaan valita joku päivä.

Ja välillä sitten sattuu päällekäisyyksiä naapuriravintolan kanssa.

– Ohjelmaa pitää olla ja pitää varata ajoissa, jos sitä haluaa. Olen torstaina varannut syksyä 2018, Lauronen kiteyttää.