Instagram

"En pidä suurista muutoksista", sanoi saksalainen Suomi-diggari Céline ja muutti Raumalle

Céline sai avaimet uuteen kotiinsa maanantaina. Menneen viikon he ovat tehneet remppahommia yhdessä äidin kanssa.

 – En pidä suurista muutoksista, Céline Tschirpig sanoo ja tajuaa itsekin, kuinka nurinkuriselta se kuulostaa ottaen huomioon, että 20-vuotias saksalainen on juuri ostanut kodin Raumalta.

Rohkea päätös, joka tapauksessa.

Vuosi sitten Tschirpig vieraili ensimmäistä kertaa Raumalla.  (Lue juttu TÄÄLTÄ.) Silloin hän ei vielä todellakaan tiennyt, että tulisi pian kutsumaan kaupunkia kodikseen. Céline aloittaa syksyllä liiketalouden opinnot SAMKissa.

Suomessa Suomi-fani on vieraillut useampaan kertaan. Viime kesänä kolmen kuukauden mittainen loma pyöritti ympäri lounaista ja eteläistä Suomea.

Kulunut viikko on revitty tapettia seiniltä ja sudittu maalia pintaan.

Vanhempien avulla päädyttiin ratkaisuun, että ostetaan Raumalta asunto. Ei ehkä ollut järkevintä ostaa asuntoa ensin näkemättä sitä konkreettisesti, pankin lainapuolella leipätyötään tekevä äitikin sanoo, mutta molemmat ovat tyytyväisiä Meriraumasta löytyneeseen asuntoon.

– Katsoin ensin vuokra-asuntoja, mutta vuokrat ovat niin korkeita Suomessa.

Muttokampetta tuotiin saksasta ensimmäisellä kerralla yhden pakettiauton kuorman verran: mukaan pakattiin ainakin liesi, sohva, miljoonassa palassa ollut sänky ja liesi sekä iso määrä remppatavaraa.

– Olen suunnitellut huoneet jo etukäteen, Céline sanoo.

Muuttopakussa matkattiin äidin kanssa ensin lautalla Travemundesta Malmöön. Sieltä matka jatkui Tukholmaan, josta napattiin lautta Turkuun.

– Haluaisin tuoda hevoseni tänne ja Malmössa on hotelli, jossa voi yöpyä hevosen kanssa, joten halusin testata reitin etukäteen!

Makuhuoneen tapetiksi löytyi kuusia. Viime kesän reissullaan Céline tatuoi puun myös selkäänsä.

Eniten Céline odottaa Suomessa asumiselta ystäviä. Ystävyyssuhteita hän on ehtinyt aikaisempien vierailujen aikana solmia jo  useampia. Poikaystävä asuu Rauman seudulla.

– Ja maisemia! Rakastan vain niin paljon näitä puita, Céline sanoo ja katselee keittiön ikkunasta näkyviä mäntyjä.

Eniten pelkoa aiheittavat suomen kielen sijapäätteet.

– Pelkään, että olen liian tyhmä oppiakseni kielen, nainen parkaisee ja nauraa päälle.

Céline on opiskellut suomea saksassa asuessaan nyt parin vuoden ajan.

– Enkä vieläkään osaa puhua yhtään. Ymmärrän kyllä jonkun verran, mutta pelkään kuulostavani ihan lapselta, jos alan puhua ystävieni kanssa, hän hymähtää.

Suomessa ollessaan Céline kaipaa eniten Tara-hevosta, jonka kanssa hän on viettänyt päivittäin aikaa. Lähialueelta on hakusessa talli, jonne saisi lähes parimetriä korkean hevosen.

Céline oli miettinyt kotoa irrottautumista jo pidemmän aikaa, mutta viime kesän reissu antoi lopullisen sysäyksen rohkealle päätökselle.

– Olen aina ollut paljon kotona. Sukulaiseni ihmettelivät niin paljon kertoessani muutosta Suomeen. Hekin ajattelivat, että olen sellainen ihminen, joka pysyttelisi samalla alueella koko elämänsä, hän miettii.

Opintojensa jälkeen Tschirpig toivoo löytävänsä Suomesta myös työpaikan, joten kyseessä todella on jopa pysyvä muutto Suomeen.

– Kun olen reissannut jossain, minulle tulee aika pian olo, että tekee mieli palata kotiin. Mutta aina, kun olen tullut Suomeen, minusta on tuntunut, että olen tullut kotiin.

"Rakastan Suomea! Haluan muuttaa tänne!" – Céline sohvasurffasi Raumalla