Instagram

Ensimmäistä kertaa teatterissa neljä vuotta sitten ja nyt heti perään

Kaupallinen yhteistyö: Rauman kaupunginteatteri

Henna Vuori, 25, ja Tino Heikku, 26, ovat pistäneet vähän parempaa seppälää ylle, sillä nyt on aihetta juhlaan. Tinon koulu on tältä keväältä ohi ja kesäloma on alkanut.

Pariskunta on myös kutsuttu Rauman kaupunginteatterin vieraiksi seuraamaan Herrasmiehuijarit-näytöstä.

Hennalle teatteri on tutumpi paikka, mutta Tino on vieraillut Rauman kaupunginteatterissa vain kertaalleen.

- Se oli nelisen vuotta sitten seurustelumme alkuaikoina. Olemme molemmat jo unohtaneet, mikä esitys tuolloin oli kyseessä. En oikein tiedä, miksei teatterissa ole juuri tullut käytyä, sillä ei sille mitään sen erityisempää syytä ole, Tino puntaroi.

Henna tunnustautuu jo ennalta musikaalien ystäväksi, kun taas Tino istahtaa teatterin penkkiin avoimin ja odottavaisin mielin.

Päällimmäisiä fiiliksiä saa purettua heti väliajalla.

- Erityisesti lavasteet ja niiden liikuttelu tekivät vaikutuksen, Henna ja Tino luonnehtivat.

Herrasmieshuijareissa lavasteet todella saavat kyytiä, kun katossa kiinni olevia palmuja ja muita rakenteita siirrellään ja estradilla olevat rappuset kieppuvat näyttelijöiden käsittelyssä vauhdikkaasti paikasta toiseen.

Molemmat oppivat tällä vierailulla myös jotain uutta kaupunginteatterin tavoista, sillä pari tilasi väliaikatarjoilut ennakkoon netistä. Näin suolaisen ja makean tarjottavan ääreen pääsi istahtamaan väliajalla heti ilman jonottamista.

Kun parituntinen musikaali on saatu loppuaplodeja myöten pakettiin, on aika pistää illan kokemus pakettiin.

- Vaikka Herrasmiehuijarit sijoittuikin menneille vuosikymmenille, riitti joukossa piilohuumoria, joka iski hyvin nuorempiinkin katsojiin, Tino sanoo.

Erityismaininta annettiin kiinalaisille selfiekeppituristeille, jotka seikkailivat kohtauksen taustalla.

Molempiin vaikutuksen teki myös näyttelijöiden osaaminen.

- Itse katson todella paljon elokuvia. Leffoissa näyttelijät voivat ottaa kohtauksen monia kertoja uusiksi, mutta teatterissa sen pitää onnistua näytöksessä aina kerralla, Tino sanoo.

Yksi silmiinpistävä ero leffojen ja teatterin välillä oli myös se, miten teatterissa tapahtumaa riittää koko lavan mitalta.

- Leffassa voidaan keskittyä hyvinkin tarkasti yhteen pieneen kohtaukseen, mutta nyt teatterissa piti kiinnittää huomiota myös pääkohtausten ohella lavalla tapahtuviin pienempiin juttuihin.

Tino ja Henna pääsivät seuraamaan Herrasmiehuijareiden näytöstä aivan aitiopaikoilta kakkosrivistä.

- Välillä katseet kyllä kohtasivat näyttelijöiden kanssa. Kertaalleen niinkin pitkästi, että oli itse pakko katsoa jonnekin muualle, Tino naurahtaa.

ILMAISEKSI TEATTERIIN?

Nyt on oikea aika ilmiantaa juuri se tuttava tai sukulainen, joka kerta toisensa jälkeen jättäytyy pois yhteisistä ryhmämatkoista tai kärsii jatkuvasti uusiutuvasta noroviruksesta, kun ehdotat illanvietoksi teatteriesitystä. Toimi seuraavasti:

1. Varaa liput haluamaasi näytökseen. Kerro, että kyseessä on ”Teatterineitsyt”-liput.

2. Saat sähköpostiisi lomakkeen (sisältää vain muutaman kysymyksen), minkä teatterineitsyt täyttää. Lomake tulee täyttää esityspäivään mennessä. Mikäli sinulla ei ole sähköpostia, saat lippukassalta paperiversion lomakkeesta.

3. Sekä sinä, että teatterineitsyt saatte ilmaiset liput täytettyä lomaketta vastaan.

4. Kun tulette teatteriin ja lunastatte liput, teatterin väki ottaa teistä valokuvan. He saavat oikeuden julkaista kuvanne ja nimenne sosiaalisessa mediassa.

Teatterineitsyt-kampanja on voimassa vain Rauman kaupunginteatterin omissa esityksissä. Kampanja ei koske Rauman kesäteatteria eikä vierailuesityksiä. Max. 2 lippua / varaus (varaaja + teatterineitsyt).