Instagram

Etkö saanut kaveria lounaalle tai leffaan? Mene yksin! KAMU listaa yksintekemisen plussat

YKSIN PITKÄLLE LOUNAALLE

Kurniiko vatsa hyvän ruuan perään, mutta kukaan kavereista ei kuittaa whatsappissa pääsevänsä kanssasi lounaalle? Älä anna herkutteluhetken mennä sivu suun, vaan lampsi lempipaikkaasi ja lausu tarjoilijalle rohkeasti sanat: "pöytä yhdelle".

Voit nyt nauttia juuri niin monta ruokalajia kuin haluat, eikä tarvitse peesata ruokaseuralaista. Ja kyllä. Yksin lounastaessa ei tarvitse yrittää luikkia raflasta mahdollisimman nopeasti pois, sillä useampi ruokalaji on enemmän kuin sallittu.

Käytä tavallista enemmän aikaa tarjoilijan kanssa höpöttelyyn ja kysy rohkeasti ruuan alkuperästä ja viinin taustoista. Yksin lounastaessa saa käyttää instakuvien ottamiseen juuri niin kauan aikaa kuin rohkenee antaa oman ruokansa jäähtyä.

Yksin lounastaessa on olemassa ainoastaan yksi mahdollinen kiusallinen tilanne. Kun katseesi kohtaa viereisessä pöydässä yksin istuvan lounastajan kanssa, saattaa sisäisesti vallalle päästä tunne, että teidän pitäisi istua samassa pöydässä. Ties millaista huippuseuraa olisi tarjolla! Suomalainen suhtautuminen asioihin estää kuitenkin yleensä pöytäseurueiden yhteen lyöttäytymisen, ja molemmat nauttivat ruokansa rauhassa loppuun.

Pitkän ja yksin syödyn lounaan jälkeen vatsa kiittää ja mieli on virkeä - teinpä juuri sitä mitä halusinkin!

YKSIN LEFFAAN

Elokuvateatteri on yksi maailman suosituimpia treffipaikkoja, vaikka itse teatteri seuralaisen tapaamiseen huono paikka onkin. Leffassa kun pitää olla täysin hiljaa tai saa pahoja mulkaisuja osakseen.

Leffakokemus yksin sopii erityisesti niille, jotka päätyvät teatteriin ex tempore. Aina kaikessa kiireessä ei ehdi saada itselleen kaveria, mutta sen takia ei kannata jättää leffaelämystä kokonaan kokematta.

Yksin leffaan mentäessä ei elokuvaksi välttämättä kannata valita kauhua tai kovin synkkää pätkää. Sen sijaan esimerkiksi Walter Mittyn ihmeellinen elämä toimi aikoinaan yksin katsottuna mainiosti. Hyvänmielen draamakomediassa Walter Mitty väritti tavallista arkeaan uskomattomilla mielikuvituksellisilla käänteillä.

Leffan jälkeen oli vähintäänkin intoa puhkuva olo - vaikka sen leffan olikin katsonut ihan vain itsekseen.

YKSIN FESTAREILLE

Käytännössähän festareilla ei ole koskaan yksin, sillä siellä ympärillä on kymmeniä tuhansia muita tyyppejä, eikä heidän kohtaamiseltaan voi välttyä.

Kun lähtee yksin festareille, voi yllättäen löytää itsensä uusien tuttavuuksien kanssa 40 metrin korkeudesta kivennäisvettä siemailemasta. Tai vastaavasti street food -rekan edustalla voi havaita, että raumalainen ja porilainenkin voivat tulla vallan mainosti juttuun. Tai tällöin voi kokea myös maagisen hetken, kun Joss Stone hyppää yleisön sekaan ja kävelee vain parin metrin päästä ohitsesi.

Kaikki tämä olisi jäänyt minultakin kokematta, ellen viime kesänä olisi rohjennut lähteä Pori Jazzeille ihan vain yksikseni.

Yksin festareilla ei tule kenenkään kanssa kädenvääntöä siitä, että mille keikalle suunnataan. Aikaa ei myöskään kulu festaritantereella toisistaan eksyneiden ystävien etsimiseen.

After all, älä anna seuralaisen tai kaverin puuttumisen olla esteenä kivojen juttujen tekemiselle!