Instagram

Eura on todellakin laitettu maailmankartalle! Sandstormilla yli sata miljoonaa kuuntelua Spotifyssa

Daruden Sandstorm on oikeutetusti Spotifyn striimatuin suomalainen kappale. Arkistokuva: Jere Grönberg

– Ai, tämä legendaarinen biisi on Suomesta? on kysynyt niin jenkkitubettaja kuin hostellissa tavattu uusi tuttavuus, jonka kanssa on bailattu tanssilattialla, kun Sandstormin tanssibiitit ovat jyllänneet värivalojen välkkeessä.

Ja mikä parasta: ei vain Suomesta – vaan Eurasta!

Daruden Sandstorm-kappale on rikkonut sadan miljoonan kuuntelukerran maagisen rajan Spotifyssa. Sandstorm on Spotifyn striimatuin suomalainen kappale. Kamu onnittelee.

Tämän lisäksi Sandstormia on jo kuunneltu miljoonia kertoja muissa suoratoistopalveluissa kuten iTunesissa ja Deezerissä, ja sen virallinen video on kerännyt YouTubessa kaikkiaan yli 130 miljoonaa katselukertaa.

Sandstormin on säveltänyt Ville Virtanen ja tuottanut Jaakko JS16 Salovaara. Se julkaistiin lokakuussa 1999, ja se levisi klubeille ja soittolistoille ympäri maailman. Ennen suoratoistopalveluiden aikaa kappale saavutti menestystä latauspalveluissa ja fyysisinä kappaleina myyden kultaa USA:ssa, Saksassa ja Ruotsissa sekä platinaa Iso-Britanniassa ja Suomessa.

Tällä hetkellä Darude tekee DJ-keikkoja aktiivisesti noin 90 keikan vuositahdilla ympäri maailman. Daruden loppuvuoden keikat suuntautuvat Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan ja Singaporeen sekä legendaariselle Ministry of Sound -klubille Lontooseen.

Marras-joulukuussa Darude nähdään myös Suomessa keikoilla Uudessakaupungissa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Tampereella, Vaasassa, Rovaniemellä, Levillä ja Äkäslompolossa.

LUE LISÄÄ: Sandstorm toimii aina - niin perunalla soitettuna kuin Putininkin versiona