Instagram

Euralainen kenttärovasti Risto Katila kisaa miljoonasta: "Kotisohvalla on helppo viisastella"

Viikko sitten esitetyssä jaksossa Risto Katila ehti vastata oikein aina 30 000 euron kysymykseen saakka. Kuva: Anni Suikkanen/Nelonen Media

Viime lauantaina Haluatko miljonääriksi -kisaan pääsi mukaan jämpti mies Risto Katila, joka on tullut alueen nuorille tutuksi muun muassa Säkylän varuskunnassa ja Euran seurakunnan rippipappina.

Kenttärovasti Katila katseli kilpailunsa ensimmäisen osan kuluneella viikolla, sillä ohjelman viralliseen esittämisaikaan hän oli työhommissa.

– Vertasin tilannetta siihen, kun joskus on kuullut omaa puhettaan nauhalta. Että en oikeasti kuulosta tuolta. Mutta ihan hyvä se oli, tuotantoyhtiö on tehnyt hyvää jälkeä, hän heittää.

"Tavoitteena oli päästä näkemään, että miten sitä käyttäytyy tuollaisessa tilanteessa."

Mukaan kisaan Katila lähti puhtaasti haastaakseen itsensä ja oppiakseen uutta.

– Kotisohvalla on helppo viisastella. Tavoitteena oli päästä näkemään, että miten sitä käyttäytyy tuollaisessa tilanteessa.

Se tiedetään, että tämän illan jakso alkaa 60 000 euron kysymyksestä. Sen enempää ei Katila pelin kulkua tai sen lopputulosta voi tässä vaiheessa avata.

Katilan itselleen asettamat tavoitteet menivät rikki oikeastaan jo siinä, kun hän pääsi mukaan varsinaiseen peliin. Karsintakierroksella Katila oli ainoa, joka vastasi kapellimestareita koskevaan kysymykseen oikein.

– Pelihetkellä ainakin oli olo, että en olisi muuttanut omaa taktiikkaani millään tavalla.

Katila tietää, että osa kilpailijoista hakee tärppitietoa ennen peliä, mutta hän koki etukäteen treenaamisen turhaksi.

– Mikä kysymys on kenellekin vaikea? Sieltä voi tulla ihan mitä vaan, johon joko osaa vastata tai ei osaa. En mitenkään suunnitellut peliä etukäteen, vaan ajattelin katsoa, mitä tulee vastaan.

Oljenkorret on nyt käytetty. Jaajo kehuu miehen soittoa ystävälleen ehkä ohjelman historiassa tehokkaimmin käytetyiksi 30 sekunneiksi. Seuraavalta videolta pääsee katsomaan malliesimerkin siitä, miten oljenkorsi käytetään.

"Mielummin hakee mukaan kuin jossittelee asiaa kotona."

Mitä neuvoja Jaajon grillissä käyneellä olisi tuleville pelaajille?

– Varmaan vain se, että mielummin hakee mukaan kuin jossittelee asiaa kotona.

Kokemukset kisasta tuntuvat olleen varsin mukavat. Ensimmäisen jakson jälkeen tutuilta tullut palaute on ollut järjestäen pelkästään positiivista.

– Kaikki tuossa jännittää kovasti, läheiset ja työkaverit. On tässä kieltämättä aika paljon dramatiikkaa. Minua ei jännitä, Katila naurahtaa.

Haluatko miljönääriksi alkaa lauantaina 21.10 kello 21 Nelosella. Koko edellisen jakson pääset katsomaan TÄÄLTÄ.