Instagram

GALLERIA: Titanicin tahdissa kanaalikellunan alkumetrit

Kellunnan lomassa saattoi ankkuroitua viereisen venekunnan kylkeen kiinni. Kuvat: Maija Männistö

Titanicin tunnusbiisi soi kaiuttimista, kun reilut kaksikymmentä kumivenettä starttaa kanaalikelluntaan.

Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin kumiveneitä ei ollut ihan noin montaa. Ainakin kolme seuruetta lähti suorittamaan kelluntatehtävää rohkeasti pumpattavan uima-altaan kanssa.

Tyyli nyt toistamiseen järjestetyssä kanaalikellunnassa oli siis vapaa. Ja kun airot oli unohtunut hankkia, paremman puutteessa myös kousat ja pahvilaatikot toimivat soutuvälineinä.

Tänä vuonna kanaalin virtaussuuntaa ei oltu muutettu tapahtumaa varten, joten opiskelijoiden piti soutaa hienoiseen vastavirtaukseen kohti keskustaa.

Petteri Viikari ja Mikko Haavisto olivat löytäneet kumiveneensä Rauman Muksu-Massista.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden Petteri Viikarin ja Mikko Haaviston taktiikka kuivana pysymiseen kanaalikellunnassa oli korkeampien voimien käsissä.

- Lähinnä vaan toivotaan parasta, miehen naureskelivat.

Sofia Forss oli ennakoinut veteen molskahtamista laittamalla puhelimensa minigrip-pussiin.

Team #opiskelijabudjetti eli Julia Vornanen, Sofia Forss ja Elviira Tuomi olivat yksi niistä porukoista, joiden kelluntavarusteena toimi uima-allas.

- Altaassa ei ole ilmalla täytettävää pohjaa, joten suunnittelimme laittavamme altaan pohjalle muutaman ilmatäytteisen uimapatjan, Sofia Forss kertoi.

Tiimille meinasi käydä ohraisesti jo ihan alkumetreillä, kun naiset olivat varustautuneet leikkiin auttamatta liian pienellä pumpulla. Onneksi kavereilta sai lainaan järeämmän pelin!

Elviira Tuomi koristeli uima-allasta ennen vesillelaskua.

Ensimmäisenä seurueena kanaalinvartta lähti halkomaan meri-inssien paattikompleksi.

Melkein heti perässä seurasi Rauman liiketalousopiskelijan kilta ry:n puheenjohtaja Pauliina Tanttu joukkoineen (kuva alla).

Vesillelasku tapahtui SAMKin kupeessa olevan sillan alta, jossa tehtävää helpottamaan oli muutamia portaita. Yllä kulkevan sillan kaiteeseen kiinnitetty köysi oli myös tukemassa opiskelijoiden veteensiirtymistä.

Kanaalikellunnan päätteeksi venetsialaisportailla vietetään vielä keskiviikkoillan edetessä uusien opiskelijoiden kastajaiset. Siinä kastuneet tai vastaavasti jo kanaalin aiemmin molskahtaneet pääsevät koitoksen jälkeen lämmittelemään saunamajurina toimineen Tuomas Saarnilahden lämmittämään saunavaunuun Parpansalin puiston laidalla.

- Se on rakennettu oppilastyönä Porissa ja syksyn mittaan vaunu kiertää seudulla ainakin neljässä opiskelijatapahtumassa, hän kertoi.

- Itsekin olen vaunun löylyt useasti testannut ja hyviksi havainnut. Kyllä sisälle kerralla noin kymmenen äijää mahtuu, Saarnilahti kertoi lämmityspuuhien lomassa muita opiskelijoita odotellessa.