Instagram

Hanna Ruohomaan asuun pipo kuuluu siinä missä kengätkin – "Veikkaisin, että chunky beanie on hitti myös tänä vuonna"

Jalkapalloa pelaava euralaislähtöinen Hanna Ruohomaa löysi pipot elämäänsä käytännön kautta: treenien jälkeen oli yleensä hiukset märkinä, joten hän vetäisi pipon päähänsä säästyäkseen flunssalta. Ja niin siitä tuli tapa. Kuva: Mirja Linnemäki

Viime vuonna chunky beanie -pipot menivät kuin kuumille kiville. Kun euralaislähtöinen pipofani, nykyisin Helsingissä HJK:ssa jalkapalloa pelaava, Hanna Ruohomaa yritti hankkia itselleen Samuji-merkkistä sellaista Stockmannilta, hänelle kerrottiin, että kyseinen pipo oli myynyt loppuun jo marraskuussa.

– Ja lisäsivät, että ensi vuoden listaan saa laittaa nimen jonoon. En laittanut, mutta yritän silti metsästää pipon jostain. Moni muukin jäi viimeksi ilman. Veikkaisin siis, että chunky beanie on hitti myös tänä vuonna.

Ruohomaa omistaa 15 fiinimpää pipoa ja sen lisäksi muutamia lenkkipipoja. Hän seuraa pipomuotia muun muassa Instagramista.

– Kiinnitän huomiota siihen, minkälaisia pipoja katukuvassa näkyy. Kesät talvet katselen aktiivisesti kaupoissa pipoja sekä hattuja ylipäätään.

Ruohomaa on iloinen siitä, että pipoista on muutaman viime vuoden aikana tullut trendi. Jalkapalloilija muistelee aikaa, jolloin hän ja ystävänsä eivät halunneet käyttää pipoa, koska hiukset olisivat menneet sekaisin.

– Mutta miksi sellaista tarvitsisi miettiä? Aina, kun kehtaan pipon päähän laittaa, niin laitan. Juhannuksenakin oli sellainen sää! hän naurahtaa.

"Näyttää todella hienolta, kun esimerkiksi kokomustan asun kanssa on värikäs pipo, joka pääsee hyvin esille."

Syyspipoksi Ruohomaa suosittelee valitsemaan maanläheisen sävyn, jota pystyy yhdistelemään moneen eri asuun.

– Vaaleanharmaata löytyy aina, syksyllä on paljon okraa ja ruskeaa. Jokaisessa mallistossa on myös yleensä yksi räikeä väri, usein oranssi tai punainen.

– Ja kannattaa yhdistellä rohkeasti! Näyttää todella hienolta, kun esimerkiksi kokomustan asun kanssa on värikäs pipo, joka pääsee hyvin esille.

Nahka- tai villakangastakin kanssa yhdistyy pipo, joka on hienompaa neulosta ja jonka päässä on tupsu. Tuulitakin kanssa jotain simppelimpää.

Kuvassa räjähdysmäisen suosion saanut Samujin chunky beanie. Vaaleanharmaita pipoja on Ruohomaan mukaan eniten tarjolla. Hyvä syyspipo on hänen mielestään neutraalin sävyinen ja helppo yhdistää moneen asuun. Kuva: Samuji Press

Laadukas pipo maksaa useamman kympin – jopa satasen, Ruohomaa kertoo. Hän suosii kotimaisia merkkejä ja vinkkaa myös, että hyviä pipoja löytää erilaisilta design- ja joulumarkkinoilta.

Kaikki pipot eivät sovi kaikille, mutta jokaiselle sopii jokin pipo.

– Pääni on aika pieni ja pipot yleensä yhden koon, joten jos neulos on väljää, pipo saattaa lässähtää nopeasti pois muodostaan. Siksi pidän itselläni enemmän tiukasta neuloksesta.

Joten uskaliaasti vain kokeilemaan, mikä pipo sopii parhaiten juuri omaan päähän, Ruohomaa rohkaisee.