Instagram

Heiluuko moppi leikiten vai siirrätkö villakoirat maton alle? - selvitä joulusiivoustyyppisi

Jouluun valmistautuminen aloitetaan keskimäärin 19 päivää ennen aattoa. Vastaavasti taas siivous on tutkimusten mukaan suosituin jouluvalmisteluiden aloittava puuha.

Joulusiivoilijoita löytyy joukostamme moneen lähtöön. Mihin ryhmään sinä kuulut? 

via GIPHY

PUTIPUTS

Putiputs-tyyppien ei edes tarvitse tehdä erillistä joulusiivousta, sillä he pystyvät kuin ihmeen kaupalla pitämään kotinsa siistinä ympäri vuoden. Vaikka heidän luokseen tekisi yllätysvierailun, pöydillä ei loju yhtään likaista astiaa ja olohuoneen viltti on laskostettu viimeisen päälle sohvan reunalle.

Tämä siivoustyyppi noudattaa arjessaan viiden minuutin sääntöä: jos jonkin asian voi tehdä viidessä minuutissa, ei sitä kannata lykätä huomiseen. Näin ollen tiskivuoret eivät pääse kerääntymään, pyykkivuori ei kasva suunnattomaksi eikä imuriin tarttuminen perjantai-illalla ole homma eikä mikään.

via GIPHY

MIKÄÄN EI JÄÄ HUOMAAMATTA

Tähän ihmisryhmään kuuluvat todelliset supersiivoojat, jotka innostuvat joulun alla puunaamaan kaikki koloset. Huomaamatta ei jää edes jääkaapin alunen tai liesituulettimen ritilä.

Nämä tyypit käyvät antaamuksella läpi sekä maustehyllyt että vessan peilikaapin. Joulu ei tule ennen kuin kaikki pinnat on käyty rätillä tai huiskulla läpi.

Jos homma meinaa mennä överiksi, muista Marttojen helpottava lausahdus: "Ainoastaan, jos aiot viettää joulusi komerossa, aloita siivous sieltä."

via GIPHY

MATTI MYÖHÄINEN

Joulusiivous on sinulle tärkeä juttu - olet vain huono sen aloittamisessa. Koska lykkäät siivouksen aloittamista viime tippaan, pitää lopulta panna todella hösseliksi, että kämpää tulee aatoksi kuntoon.

Pistät viimeisinä iltoina Raskasta joulua - levyn soimaan ja paahdat niska limassa kodin parissa. Kun joulu koittaa, kotisi on putipuhdas, mutta hermoissa on havaittavissa ankaran rutistuksen vuoksi pientä kireyttä.

via GIPHY

FUSKU

Jätät siivouksen aina liian viime tippaan. Lopulta huomaat, että vieraat ovat jo saapumassa, eikä sinulla käytännössä ole aikaa ihmeisiin. Isket siis tv-tasolle ainoan joulukoristepukkisi ja toteutat marttaliiton nettisivuilta lukemaasi vinkiin: jos et muuta ehdi, kiillota WC:n kraana - se antaa vaikutelman muutenkin puhtaasta kodista.

via GIPHY

LÖYSIN RANTEIN

Uskot vakaasti siihen, että joulu saapuu villakoirista huolimatta.

Jos haluat vähän hifistellä, voi uuniin laittaa pellillisen pipareita, jolloin ainakin kodin jouluiset tuoksut ovat kohdillaan.