Instagram

Herkulliset pop upit avaavat Raumalla ovensa sunnuntaina

Lippakioskilla on Riina Arvelan (oik.) johdolla vietetty aiemminkin Ravintolapäivää muun muassa vietnamilaisen ruuan parissa. Nyt vuoron saavat jenkkiherkut. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Ravintolapäivän konsepti on viime vuosina vaihdellut ennalta määrätyistä päivistä kokovuotiseen tapahtumaan. Venkslailu on hieman syönyt tapahtuman hehkua, mutta jälleen tulevana viikonloppuna on pop up -ravintoloiden aika.

Ravintolapäivä järjestetään nyt viikonloppuna ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä tapahtumana. Raumalla pop upit nousevat Kamun saamien tietojen mukaan pystyyn nimenomaan sunnuntaina.

Männistön lippakioski avaa ovensa ensimmäistä kertaa kuluvana kesänä, kun sen luukusta tarjoillaan nälkäisille amerikkalaisia ribsejä. Savuisia lihoja kioskilla on suvun reseptin mukaan valmistamassa grillimestari Joel George suoraan New Yorkista. Ribsien lisäksi kioskilla on tarjolla myös amerikkalaisia leivonnaisia ja uuniperunoita liha- tai kasvistäytteellä. Lippakioski löytyy osoitteesta Syväraumankatu 3 ja se on avoinna klo 12–16.

Mumman teehuone avautuu sunnuntaina osoitteessa Tilhitie 14. Tarjolla on kello 14–18 teetä sekä neljän perinnepikkuleivän lajitelma: sahramikakku, serinakakku, kampanisu ja syyrialainen pikkuleipä. Teen voi puolestaan valita seuraavista: japanilainen vihreä sencha, intialainen musta darjeeling ja afrikkalainen rooibos jäätee.

13-vuotiaiden Huldan ja Adan Safaribaari tarjoilee Raumalla Kaaron parhaita wingsejä sekä kahvilaherkkuja osoitteessa Koisuontie 15 kello 12–18. Tarjolla on myös nuorten valmistamia viileitä mohitoja ja muita drinkkejä. Nuoresta iästään huolimatta Hulda ja Ada ovat jo Ravintolapäivän konkareita, sillä Safaribaari on osallistunut teemapäivään myös aikaisemmilla kerroilla.