Instagram

Huoleton pariisitar ja boheemi kukkaistyttö - Reetan vinkit festarityyleihin

Reetta Vahasen mielestä festivaaleilla tärkeintä on mukava ja sään mukaan suunniteltu pukeutuminen. Kuva: Helene Hertell

- Jotain mukavaa! luonnehtii Reetta Vahanen yksiselitteisesti omaa festaripukeutumistaan.

- Onhan minullakin joskus ollut niitä lyhyitä farkkushortseja festareilla, mutta nykyään mukavuus on tärkein asia festaripukeutumisessani. Hyvät kengät, arskat ja kätevä reppu ovat luottovarusteita.

Vahanen asuu Turussa, mutta on kotoisin Eurasta. Hänen bloginsa Reetta V. on aikaisemmin käsitellyt enemmänkin muotia, mutta viime vuosina kirjoitusten aiheet ovat käsitelleet pääasiassa esimerkiksi kotia ja sisustamista, valokuvaamista, hyvää oloa sekä ruokaa.

Saimme Reetan houkuteltua vinkkaamaan inspiroivimmat festarityylit jakoon myös Kamun lukijoille.

- Viime vuosina festareilla on nähty paljon juuri tosi lyhyitä farkkushortseja, kimonoita, crop toppeja ja kukkaseppeleitä. Näitä nähdään takuulla hirveästi nytkin, mutta itse innostun tänä kesänä muunlaisista tyyleistä, Vahanen kertoo.

1. HUOLETON PARIISITAR

Kuvat: Zalando

- Paitamekko on rento valinta festareille. Kaveriksi sopisi tietysti iso hellehattu ja punaiset huulet! Kesällä voi valita huulipunan sävyksi erilaisia tummaa punaa kepeämpiä sävyjä.

Jos festareilla yllättää sade, sekään ei ole paitismekkotyylille ongelma.

- Sateella jalkaan vedetään tietysti kumisaappaat ja Ultra Bra -tyylinen keltainen sadetakki!

2. BOHEEMI KUKKAMEKKO

Kuvat: NA-KD

- Jos boheemimpi tyyli kiinnostaa, mutta haluaa kuitenkin erottua muista samanhenkisistä festarityyleistä, kannattaa valita asuksi pitkä kukallinen mekko.

- Jos mekon hihat ovat pitkät, suojaa se myös auringolta. Kukkakuosin vastapainoksi jalkaan kannattaa laittaa mukavat ja rennot tennarit.

Uniikkeja kukkamekkoja kannattaa metsästää myös kirpputoreilta.

- Kirppiksiltä voi tehdä ihania löytöjä - ja vanhoista mekoista voi aina napata olkatoppaukset pois! Reetta muistuttaa.

Entäpä pojat - millaisesta tyylistä he voisivat festareilla inspiroitua?

- Kannustaisin myös miehiä rohkeammin räväyttämään festaripukeutumisessa. Jos tyyli on muuten yleensä siniset farkut ja valkoinen paita -luokkaa, voisi festareilla pukeutua vaikka hyvännäköiseen hawaiji-paitaa. Överivaatteita ja borat-uikkareita ei kenenkään tarvitse festareilla käyttää, mutta pieni rohkeus on aina paikallaan, Reetta kannustaa.

Kamu bongaa torstaityylejä myös RMJ:ssä - ole valppaana ja voit päästä kuvaan!