Instagram

"Hurvittelusta ja hemmottelusta voi karsia, mutta syödä pitää joka päivä" - Slice.fi kerää opiskelijaedut yhteen nyt myös sovelluksessa

Sanna Rauhala on ollut mukana Slice.fi-projektissa alusta asti. Nyt opiskelijaedut löytyvät verkkosivun lisäksi myös mobiilisovelluksesta. Kuva: Maija Männistö

Rahahan se aina on mielessä, mutta ei aina puheissa.

- Suomalaiseen kulttuuriin ei yleensä kuulu kovin avoin rahasta puhuminen. Totta kai aihe on opiskelijoiden keskuudessa aina jonkin verran esillä ja silloin tällöin joku valittelee rahatilannettaan, Slice.fi-opiskelijaetupalvelun sisällöntuottaja ja somevastaavana toimiva Sanna Rauhala kertoo.

Slice.fi:n yhteen koostamat opiskelijaedut paketoitiin helmikuussa tarjolle myös sovellukseen, joka toimii samalla opiskelijajärjestö Sammakon opiskelijakorttina. Myöhemmin Slice.fi:n opiskelijakortti aukeaa myös muille opiskelijajärjestöille.

Satakunnan alueella toimiva Slice.fi on Suomen ensimmäinen paikallisesti toteutettu alueellisen opiskelijaetupalvelun ja mobiiliopiskelijakortin yhdistelmä. Lisäksi se on hyväksytty paikallisten yritysten lisäksi myös Kelassa, Matkahuollossa ja VR:ssä.

Sovellusta ladattiin helmikuussa luureihin jo yli tuhat kertaa.

- Opiskelijat ovat hintatietoista porukkaa ja heitä kiinnostaa, mihin omat rahat kuluvat, Rauhala kertoo.

Kamu listasi yhdessä Rauhalan kanssa arjen parhaimpia säästövinkkejä.

1. TARJOUKSET JA EDUT

- Opiskelija-alennusta kannattaa kysyä kaikista paikoista. Jos sellaista ei vielä ole tarjolla, voivat useat kyselijät saada yrittäjän lanseeraamaan oman tarjouksensa, Rauhala kuvailee.

Tuoreimpana esimerkkinä S-ryhmän kaikille asiakkaille lanseeraama ilta-ale keventää ruokalaskun loppusummaa mukavasti. Kun iltakahdeksan jälkeen ostaa 30-prosenttisen elintarvikkeen, saa siitä kassalla kuudenkymmenen prosentin alennuksen.

2. KANGASKASSI

Muovipussi on helppo napata kassalta mukaan, mutta siitä kertyy yllättäviä kuluja, eikä ympäristökään kiitä.

Hevi-osastolla hedelmät ja kasvikset puolestaan kannattaa pakata biopusseihin jos niitä on tarjolla. Näitä voi käyttää myöhemmin kotona bioroskiksina.

3. KOULURUOKA

- Kouluruoka on todella edullinen tapa ruokailla, ja jokaisen meistä pitää syödä joka päivä.

- Hurvitteluista ja hemmotteluista sen sijaan voi karsia kuluja pidemmäksikin aikaa, vaikka toki myös elämästä pitää nauttia, Rauhala sanoo.

Jos ulkona syöminen kiinnostaa, mutta pitkän illallisen lasku hirvittää, vieraile suosikkiravintolassa lounasaikaan. Monessa ravintolassa päivän annoksesta pääsee nauttimaan noin kymmenen euron hintaan.