Instagram

Iirolandia viettää jo kymppisynttäreitä, eikä meno osoita hiipumisen merkkejä

IIrolandian brändi on jo raumalaisille lapsiperheille tuttu juttu vuosien varrelta. Kuva: Juha Sinisalo

Hikikarpaloita, maitohampaisia hymynaamoja ja valtavasti energiaa. Iirolandian keskiviikkokohtaaminen täyttää Äijänsuon talviharjoitteluhallin kerran viikossa. Tulevana keskiviikkona illan teema on spesiaali, sillä silloin juhlitaan Iirolandian kymppisynttäreitä kakun, mehun ja kahvin merkeissä.

- Kymmenen vuotta sitten kaupunki lähestyi urheiluseuroja kysyessään, olisiko meillä halukkuutta lähteä järjestämään tämänkaltaista toimintaa, Iirolandian vetäjä Henni Viljanmaa kertoo.

Pallo-Iirot tarttui tuolloin ideaan kiinni ja loppu onkin historiaa. Tällä hetkellä Iirolandia on tähänastisen historiansa huipulla ja kävijämäärät ovat kasvaneet.

- Iirolandia on perheille ennen kaikkea kohtaamispaikka. Ohjelmassa on aina monipuolisesti liikuntajuttuja eri-ikäisille, Viljanmaa kertoo.

Kymppisynttäreiden ehdoton spesiaalijuttu on kakkutarjoilu, mutta juhlahumuun pääsee myös kasvomaalauksen ja Iiro-maskotin kanssa.

"Iirolandia on perheille ennen kaikkea kohtaamispaikka."

Yksi Iirolandian suosion salaisuuksista on varmasti sen erityisen pitkä toimintajakso - kokoontumisia järjestetään syyskuun puolivälistä aina maaliskuun lopulle asti. Joulun ja vuoden vaihteen tienoilla vietetään vain lyhyt tauko.

- Lasten mieleen toimintajakson kokoontumisista ovat erityisesti teemakerrat kuten halloween, jolloin saa pukeutua, Viljanmaa sanoo.

Iirolandian kymppisynttärit keskiviikkona 4.10. klo 17-19.45.