Instagram

Imurointi vai skumppa? Sipsit vai voileipäkakku? - kerromme, mihin kevään juhlissa kannattaa panostaa

Kun paikalla on oikeat tyypit, juhlista muodostuu mahtikemut vähän kuin itsestään. Kuva: Kelsey Chanse

Kevääseen mahtuu monenlaista juhlaa: vappu, polttareita, valmistujaisia ja lakkiaisia...

Juhlia on yhtä monenlaisia kuin järjestäjiäkin, mutta kevään juhlastressin minimoimiseksi Kamu listasi kätevän priorisointilistan. Siitä selviää nopealla vilkaisulla, mihin kannattaa panostaa ja missä puolestaan voi pihistää.

Mahtavia keväisiä juhlia!<3

IMUROINTI / SKUMPPA

Sääntö numero 1: Vieraasi eivät tule tekemään tupatarkastusta, ellei kyseessä ole ensivierailu uudessa kodissa. Muutama murunen lattialla ei saa ketään kääntymään kynnyksellä kannoiltaan.

Sitä paitsi - illan aikana pientä suttua tuppaa aina tulemaan lisää.

Eli panosta kuplajuomaan, joka nostaa juhlatunnelman aina uudelle tasolle. Skumppalasi kädessä kukaan ei edes huomaa tihrustaa lattian pieniä sotkuja!

SIPSIT / VOILEIPÄKAKKU

Tämä on paha valinta, sillä hyvin tehty voileipäkakku on aivan mahdottoman hyvää ja sitä saa nykyjuhlissa aivan liian harvoin. Jos voileipäkakun vääntäminen saa kuitenkin mielenterveytesi järkkymään ja juhlatunnelman latistumaan, aseta aita matalammalle. Sitä paitsi sipsit ovat nykyään kuohujuoman kanssa trendikäs tarjottava.

Muista höystää tarjolla olevia sipsikulhoja tarinalla niiden suosion takaa: "Sipsit keksi newyorkilaisen hotellin kokki George Crum sen jälkeen, kun eräs asiakas valitti paistettujen perunoidensa olevan liian paksuja, pehmeitä ja mauttomia. Loukkaannuttuaan kommentista Crum päätti tehdä seuraavista perunoista hyvin ohuita lastuja, joita hän paistoi liian pitkään ja suolasi aivan liikaa, jotta ne eivät olisi enää mauttomia. Kokin ja muiden yllätykseksi tämä kyseinen nirso asiakas kuitenkin piti saamistaan perunalastuista, minkä jälkeen sana alkoi levitä." (LÄHDE)

SOITTOLISTA / KITARATAITURI

Hyvään soittolistaan kannattaa nähdä vaivaa. Spotifysta löytyy valmiinakin jo kelpoja listoja, mutta oman kaveriporukan suosikkibiisit saa yhdelle listalle vain käsityönä ja ajan kanssa. Kun loppuillasta juhlissa kuitenkin halutaan lähteä soveltamaan, kannattaa kaikille biisien toivojille opettaa jono-toiminto, jolloin kenenkään biisien yli jyrätä.

Jos asiat ovat niin hyvin, että ystäväporukassa on kitarataituri, antakaa estradi hänen haltuunsa! Kitarasessioita seuraa parhaimmillaan remakka ja hersyvä yhteislaulutuokio.

Juhlaillan aikana voi halutessaan tehdä pientä järjestelyä seuraavaa päivää helpottamaan, mutta ei ole tarkoituksena, että illan emäntä tai isäntä jossain kohtaa katoaa pitkäksi aikaa tiskaamaan. Kuva: Nik MacMillan

KUKAT / VALOT

Nyt eletään kevättä ja kesää kohti mennään, joten kukat vievät voiton. Valoihin ja kynttilöihin kannattaa panostaa taas syksyn kemuissa, jolloin pimeys saapuu juhlavieraaksi paljon tätä ajankohtaa aikaisemmin.

NYYTTÄRIT / SAFKAT YHDEN HENGEN VASTUULLA

Tilanteen ja tyypin mukaan. Kun toiset rakastavat emännöintiä/isännöintiä ja illan kaikkien ohjasten käsissään pitämistä aina menun suunnittelusta ja kokkaamisesta lähtien, toiset taas kokevat suurena helpotuksena sen, että kaikki osallistuvat juhlien ruokapuolen hoitamiseen.

Nyyttäreissä vastuu jakaantuu, mutta muistakaa sopia tuotavat ennakkoon! Kolme feta-pinaattipiirakkaa tai liian monta kiloa cocktail-lihapullia samassa pöydässä ei ole hyvä kombo.