Instagram

Iso-Hannun ykkössalissa konerikko: näytökset peruttu maanantailta – viikko tarjoilee kaikkiaan neljä ensi-iltaa

Elokuvateatteri Iso-Hannu tiedottaa verkkosivuillaan, että tänään maanantaina sen ykkössaliin suunnitellut elokuvanäytökset on peruttu konerikon vuoksi. Muissa saleissa elokuvat pyörivät normaalisti.

Marraskuun kolmas viikko näyttää kaiken kaikkiaan elokuvien saralla runsaalta, sillä Raumalle Iso-Hannuun saapuu yhteensä neljä ensi-iltaelokuvaa. Näistä ensimmäinen on jo keskiviikkona ensinäytöksensä saava Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset, mikä on toinen osa viidestä seikkailusta J.K. Rowlingin velhomaailmassa.

Ensimmäisen elokuvan lopussa Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi vangitsi voimakkaan pimeyden velhon Gellert Grindelwaldin. Mutta toteuttaakseen uhkauksensa Grindelwald pakeni ja ryhtyi kokoamaan kannattajajoukkoa, josta valtaosa ei osaa aavistaakaan hänen todellisia aikeitaan: nostaa valtaan puhdasveriset velhot hallitsemaan kaikkia ei-taikovia.

Rakkauden ja uskollisuuden rajat joutuvat koetukselle jopa lähimpien ystävien ja perheen keskuudessa, kun velhomaailma jakautuu yhä vahvemmin kahtia.

Perjantaina luvassa on lisäksi kolme ensi-iltaa: Pieniä suuria valheita, Life itself ja Windows.

Pieniä suuria valheita on kylmille pohjolan perukoille sijoittuva kotimainen tragikomedia isästä, pojasta sekä kiusaajista ja peesaajista. Isä Harri ja poika Simo muuttavat Harmaakedon pieneen kylätaajamaan, paikkaan jossa ei ole juuri muuta kuin kirkko, kodinkoneliike ja koulu – sekä silmänkantamattomiin lunta. Ihmiset ovat kylmyydessä, kateudessa ja nurkkakuntaisuudessa marinoituja, enemmän tai vähemmän vinoon kasvaneita.

Pikkukylän hassun kyräilevä ilmapiiri, ylpeys ja häpeä omasta menneisyydestä ovat esteitä, jotka alkavat kasaantua Harrin tielle. Elokuva on koskettava ja humoristinen elokuva lähimmäisenrakkaudesta ja luottamuksesta – ja meistä suomalaisista.

Romanttinen draama Life Itself seuraa kahta newyorkilaista opiskelijaa Williä ja Abbyä, jotka rakastuvat, menevät naimisiin ja saavat ensimmäisen lapsensa. Yllättävät käänteet heidän elämässään johtavat seurauksiin, joilla on kokonaisia sukupolvia ja mannertenvälisiä rajojen ylittäviä vaikutuksia. Life Itself on huumoria, oivalluksia ja rakkautta yhdistelevä ylistyslaulu elämälle kaikessa sen monimutkaisuudessaan.

Steve McQueenin ohjaama Windows-jännityselokuva sijoittuu tämän päivän Chicagoon. Siinä neljää naista yhdistää sekasortoisessa tilanteessa ainoastaan yksi asia: velka, joka on jäänyt heidän kontolleen kuolleiden aviomiesten rikollisista puuhista. Naiset ottavat kohtalonsa omiin käsiinsä ja liittoutuvat mahdollistaakseen tulevaisuuden omilla ehdoillaan.