Instagram

James Blunt ja Katie Melua Pori Jazzin uusimmat kärkinimet

James Blunt esiintyi Porissa viimeksi vuonna 2014. Tuolloin hän sai yleisön tunnelmoimaan valoin ja suukoin. Kuva: Maija Männistö

Brittitähti James Blunt saapuu maailmankiertueellaan Suomeen ja hän esiintyy Pori Jazzeilla heinäkuussa. Festivaalin muita uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Katie Melua, Jess Glynne ja Tower of Power.

James Blunt esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2014, jolloin englantilaisherrasmiehen lämminhenkinen esiintyminen teki vaikutuksen runsaslukuiseen yleisöön. Antaumuksellisen keikkansa päätteeksi Blunt intoutui stage-daivaamaan ja surffaamaan Kirjurinluodon yleisön käsivarsilla – temppu, jota Pori Jazzin pääkonserteissa ei ole usein nähty.

Blunt vierailee Porissa osana The Afterlove-maailmankiertuettaan, jolle hän suuntasi samannimisen studioalbuminsa ilmestyttyä viime vuonna. Bluntin tunnettuihin hitteihin lukeutuvat muun muassa kappaleet You’re Beautiful, Bonfire Heart, Goodbye My Lover ja 1973.

Jazzien ohjelmistoon on kiinnitetty myös toinen brittimuusikko, Katie Melua. Kauniista lauluäänestään ja taitavasti muovaillusta folkpop-tunnelmoinnistaan tunnettu artisti on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa ja myynyt uransa aikana yhteensä yli 11 miljoonaa albumia. Porissa Melua ja hänen yhtyeensä esittävät hittejä ja valikoituja kappaleita artistin 15-vuotisen uran varrelta.

Samalla kertaa Pori Jazz tiedotti myös, että Kirjurinluodossa kuullaan heinäkuussa Jess Glynnea, jonka ääni soi tälläkin hetkellä joka puolella maailmaa, sillä hän laulaa Rudimental-yhtyeen jättihitiksi kasvaneella "These Days" -kappaleella.

Perjantain konsertissa kuullaan myös yhdysvaltalaisyhtye Tower of Poweria, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Soulin ja funkin kestosuosikkina tunnetussa kokoonpanossa on soittanut vuosikymmenten varrella yli 60 eri muusikkoa.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkistettuihin esiintyjäkiinnityksiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, Burt Bacharach ja Jessie Ware.

LUE MYÖS: Pori Jazzien kokeilukulttuuri jatkuu - luvassa elektroa, indie-iskelmää ja toki jazziakin.