Instagram

Jos viimeksi on festaroinut JVG:n keikalla, miten kannattaa lähestyä Rauma Festivoa?

Festivon pääkonsertteihin on panostettu isosti. Lisäksi ohjelmasta löytyy pienempiä kahvila- ja pihakonsertteja. Kuva: Rauma Festivo

Ensikertalaiselle Rauma Festivon ohjelman selaaminen voi olla hengästyttävä kokemus. Konsertteja riittää ympäri kaupungin, esiintyjät ovat vieraan oloisia ja matineat sekä urkusonaatit eivät soita kelloja.

Jos viimeksi on bailannut festareilla JVG:n keikalla, miten kannattaa lähteä lähestymään Festivon ohjelmaa?

- Isoin ero festareihin on ehkä se, että Festivon konserteissa harvemmin tanssitaan. Konsertteihin ei kuitenkaan tarvitse mitenkään erikseen pukeutua ja ne ovat kaikille avoimia. Meidän taiteilijamme tekevät musiikkia taatusti samalla intohimolla, kun JVG:kin, mutta musiikkityyli on vain eri, Festivon tiedottaja Kristiina Aatsinki kuvailee.

- Ensikertalaisen voi olla helpoin tutustua Festivoon kahvila- ja pihakonserttien kautta, hän jatkaa.

Pihakonserttien esiintyjät ovat yllätyksiä. Kuva: Rauma Festivo

Carpe diem! -pihakonsertit ovatkin yksi Rauma Festivon erikoisuuksista. Ohjelmistossa kerrotaan tuolloin kellonajat ja osoitteet, joissa kaikki Vanhan Rauman yllätyskonsertit järjestetään, mutta siinä se. Tällöin ei ehdi kehittyä myöskään minkäänlaisia ennakkoluuloja tai -oletuksia.

- Ensikertalaisen kannattaa osallistua Festivoon ennakkoluulottomasti ja ilman itselle asetettuja raja-aitoja.

- Itse pidän erityisesti siitä, että Festivon konserteissa on aikaa rauhoittua. Festareilla voi tuntea tarvetta ottaa selfieitä ja keikkoja striimataan koko ajan jonnekin, mutta Festivossa voi keskittyä musiikkiin ja rauhoittua, Aatsinki sanoo.

"Totta kai pääkonsertteihin on panostettu isosti!"

Jos harkitsee Festivo-neitsyytensä menettämistä, suosittelee Aatsinki ennakkoon perehtymään tapahtuman ohjelmaan.

- Konserttien kuvauksista voi löytää itseään kiinnostavia teemoja, on se sitten oopperaa, suomalaisten säveltäjien teoksia tai ranskalaista romantiikka.

Jos kahvila- ja pihakonsertit ovat Festivossa niin sanottuja matalan kynnyksen tapahtumia vapaalla pääsyllään, ei kynnystä ole kasvatettu tapahtumaviikon pääkonsertteihinkaan.

- Totta kai pääkonsertteihin on panostettu isosti! Yksi tärppi ensikertalaiselle voisi olla oman kylän pojan Mika Kareksen konsertti. Kun tämän luokan artistia pääsee kuulemaan Raumalla, kannattaa tulla paikalle! Aatsinki vinkkaa.

Rauma Festivo 7.-12.8. Kaikki konsertit ja nyt jo viikonloppuna käynnissä olevan perheviikonlopun ohjelman voi tarkistaa Kamun menolistasta.