Instagram

Joulupukin kuuma linja: Toivovatko raumalaiset joululahjaksi muutakin kuin Lukon mestaruutta?

Joulupukkia pääsee tapaamaan Rauman joulutorilla monesti ennen aattoa. Kuva: Juha Sinisalo

Vaikka olisi jo hyvän aikaa sitten lakannut uskomasta joulupukkiin, aiheuttaa punanuttuisen partasuun näkeminen välittömän reaktion: ryhti suoristuu ja hymy leviää kasvoille. Pukin edessä halutaan olla kunnolla ja lapsuuden muistot tulvahtavat mieleen.

Raumalla joulupukkia pääsee tapaamaan lauantaina joulunavauksessa kello 11-14.30. Kamu viritti pukin kuuman linjan jo ennakkoon ja soitti partasuulle.

Ovatko raumalaiset nuoret aikuiset olleet tänä vuonna kilttejä?

Kyllä, tänä vuonna nuoret ovat olleet entistä kiltimpiä.

Onko tonttuja riittänyt ihan oikeasti tarkkailemaan nuorisoa myös yön pikkutunneille Dominoon ja Kallioon?

Tottakai! Tontut tarkkailevat ahkerasti kaikkialla, ja kyllä pukin pikku apurit osaavat suodattaa pienet ylilyönnit, joita nuorille ja vähän vanhemmillekin voi yössä sattua.

Eli jos vuoden varrelle on mahtunut pari pientä tuhmuutta, pystyykö vielä ennen aattoa nostamaan omia kiltteyspisteitään?

Kyllä ehtii. Nyt on tonttujen vilkkain tarkkailukausi meneillään. Vielä voi siis katsoa peiliin ja miettiä, olisiko omassa käytöksessä parannettavaa.

Mitä raumalaiset ovat toivoneet joululahjaksi?

Nuoret aikuiset eivät ole kovin ahkerasti tulleet pukin polvelle istumaan, enkä kovin monta kirjettäkään ole heiltä vielä vastaanottanut. Lasten toiveita sen sijaan olen kuullut jo monia. Mieleen on jäänyt erityisesti pieni tyttö, joka toivoi ompelukonetta ja poika, joka halusi HK:n sinistä.

Raumalaisten toiveissa on siis jotain muutakin kuin Lukon mestaruus?

Monien listojen jatkeena on kyllä mainittu myös Lukon menestyminen. Ja nythän pelit näyttävät sujuneen hyvin! Olen seurannut Lukon otteita tarkasti, ja raumalaisseura onkin suosikkijoukkueeni.

Mitä pukki itse toivoo joululahjaksi?

Jouluisia kelejä. Toivottavasti aattona ei sada vettä tai räntää. Toivon myös ihmisille iloa ja joulumieltä.

P.S. Leikkaatko koskaan partaasi? Tai oletko koskaan harkinnut osallistuvasi movemberiin?

Partaa ei tarvitse koskaan leikata, sillä se kuluu sopivaisesti tuulessa ja tuiskussa matkatessa. Minulla on tavallaan viiksien puolesta ympärivuotinen movember menossa. Partaa en silti todellakaan voisi movemberin nimissä leikata pois!