Instagram

Jukka Poika tekee ikivihreän paluun ja Vesala laulaa pakkopaidaksi muuttuneesta paniikista – älä missaa syksyn kovimpia biisejä

Mitkä kappaleet raikaavat sinun luureissasi tänä syksynä? Kuva: Malte Wing

Syksyllä putoilee hyvää musiikkia samaa tahtia kuin lehdet puista! Kamu kuunteli uutuuksia sydämet silmissä. Hyviä biisejä on niin paljon, että niistä kourallisen valitseminen tuntui mahdottomalta tehtävältä. Kamu kuitenkin otti härkää sarvista ja sai kasaan tiiviin listan. Siltä löytyy erittäin kovia kotimaisia – ja pari ulkomaalaista nostoa.

ALMA – COWBOY

Jos ALMA on tiputtanut uutta musiikkia, ei tällaista listaa kertakaikkiaan voi tehdä nostamatta Suomen musiikillista vientilupausta jalustalle. Cowboy-sinkku kielii ALMA:n debyyttialbumista, jota onkin jo odotettu. Monia suuria hittejä julkaissut artisti on valmistellut esikoislevyään, joka olisi tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden puolella. 

TOKEN – FLAMINGO

Jatketaan pinkin levynkansimaailman parissa. Tokenin kappale Flamingo julkaistiin jo elokuussa, mutta se on vielä tekemässä matkaansa suomalaisten kauittimiin ja kuulokkeisiin. Jos et ole vielä kuullut tästä artistista, niin tulet kuulemaan, sillä rap-suorittaminen on sen verran vakuuttavaa. Eminem on todella saanut haastajan! Vai mitä olet itse mieltä?

VESALA – MONTA NIMEE

Yksi Suomen tunnistettavimmista naisäänistä, Paula Vesala, on tehnyt paluun studioon – ja tuloksena on syksyksi julkaistu uutuus Monta nimee. Nopeatempoinen biisi kertoo rakastumisen vaikeudesta. Vesala on sanoittanut kappaleen itse ja säveltänyt sen Joonas Angerian kanssa. Vesalan edellinen Nyt on lähtö -sinkku julkaistiin helmikuussa.

LCMDF – THANK GOD I DIDN'T GET TO KNOW YOU AT ALL

LCMDF julkaisi syyskuun lopussa toisen kokopitkän, joka kantaa nimeä Sad Bangers. Kamu on luukuttanut suomalaissiskosten albumia kellertävien lehtien lennellessä ympärillä ja toteaakin, että yksi levyn mukaansatempaavimmista (ehkä vielä mennyttä kesää fiilistelevistä) kappaleista on Thank God I Didn't Get to Know You at All.

GASELLIT – SE EI KUULU SULLE

Gaselleista ei voi ikinä saada liikaa! Loppukesän hyväntuulisen Mitä mä Malagas -hitin jälkeen miesnelikko laittoi ulos astetta tummemman räpteoksen, jossa on kuultavissa fiiliksiä Gasellien vanhemmasta tuotannosta. Hei, sei ei muuten kuulu sulle – ellet laita biisiä tästä nyt heti soimaan!

PÄÄ KII – KOIRA LÄHTEE PIIKILLE

Punkrockia syksyyn! Pää kii -yhyeen fanit ovatkin jo odotelleet uutta musiikkia vuonna 2012 julkaistun debyytin jälkeen. 19. lokakuuta pantiin ulos kakkosalbumi Jos huonoo onnee ei olis mul ei ois onnee ollenkaan. Sen ensimmäinen sinkkulohkaisu oli kappale Sä veit mun levyt kirpparille. 17. lokakuuta Pää kii tarjoili tuoreen albuminsa toisen sinkun – laita soimaan alta!

JORE – ONKO MEILLÄ AIKAA VIELÄ?

Melodista poppia tekevä nuori laulaja Jore on julkaissut herkän Onko meillä aikaa vielä? -biisin tälle syksylle. Joren ensimmäinen sinkku Cliché julkaistiin vuonna 2017 – miehenalun ollessa vasta 16-vuotias. Vuonna 2001 syntynyt poppari on kuitenkin aloittanut biisien kirjoittamisen jo kymmenvuotiaana ja on tuottanut kappaleensa pääosin itse. Tallenna nimi mieleen!

RICKY-TICK BIG BAND, JULKINEN SANA – PIDÄ VALOT PÄÄLLÄ

Ai että, Ricky-Tick Big Band yhdessä Julkisen Sanan kanssa laittoi ulos uuden albumin syyskuun lopussa. Koko albumi kannattaa ehdottomasti ottaa kuunteluun, mutta Kamu nosti siltä listalleen levyn nimikkoraidan. Redrama, Tommi Lindgren, Paleface ja bändi, olkaapa hyvät!

ADIKIA – KOSKEMATON (RMX)

Eveliina heitti YleX:n edelliskesän Blockfesteiltä tekemässä haastattelussa, jossa käsiteltiin naisräppärien vähäistä presenssiä, että "ehkä jengi ei sitten tee sellaista musaa". No Eveliinaa pitäisi ehdottomasti korjata, sillä kyllä naiset räppäävät – ja kovin räppäävätkin. Mon-Sala, Yas Lo, SOFA, Yeboyah, Nisa, Donatella ja F toteuttivat Adikian kanssa Koskematon-kappaleesta asennetta tihkuavan version. Katsomisen arvoinen on myös biisistä tehty musiikkivideo.

JUKKA POIKA – IKIVIHREE

Mitä! Jukka Poika on tehnyt paluun! Mieheltä ei ollakaan hetkeen saanut kuulla uutta musiikkia. Kun puissa lehdet haalistuu, me ollaan ikivihree, mies laulaa. Koko biisin pariin alta.

ZARA LARSSON – RUIN MY LIFE

No onhan listaukseen mahdutettava edes yksi ulkomaalainen naistähti! Laajan tarjonnan arpapelin voitti uudella hitillään ruotsalainen Zara Larsson, joka teki läpimurtonsa jättihitillä Lush Life. Pääseekö samaan menestykseen toinen life-hitti, joka julkaistiin lokakuun 18. päivä?