Instagram

Juventus vai Real Madrid? 5 pointtia Mestarien liigan finaalikatsomoon

Mestarien liigan finaali liimaa silmäparit töllön eteen tänään lauantaina kello 21 alkaen, kun Juventus ja Real Madrid ottavat selvää siitä, kumpi on chämppien chämppi.

Jos kotikatsomo ei pelin seuraamiseen innosta, matsi näytetään Raumalla ainakin Street baarissa, Krouvissa, Old Copper'sissa, Syvärauman pubissa ja näillä näkymin myös Mr. Jonesissa.

Viime vuonna Mestarien liigan loppuottelu tavoitti kaikkiaan 855 000 suomalaista. Se oli tuolloin koko toukokuun viidenneksi tavoittavin ohjelma euroviisulähetysten ja MM-kiekon jälkeen.

Kamu listasi viisi pointtia illan finaalin seuraamiseen.

1. ENNAKKOASETELMA Espanjalainen Real Madrid on Mestarien liigan hallitseva mestari ja kiistaton kunkku. Seuralla on hallussa yhteensä 11 mestaruutta Mestarien liigassa ja sitä edeltäneessä Euroopan cupissa. Italialaisella Juventuksella mestaruuksia on kaksi, ja ainakin tämän tilaston valossa se on illan matsissa haastajan roolissa.

2. TASO Kenties maailman paras hyökkäys kohtaa finaalissa kenties maailman parhaan puolustuksen, mutta mitään nollanollaa ei silti varmastikaan nähdä. Molemmat joukkueet tykkäävät pelata, joten tilanteita ja maaleja syntyy.

3. GIANLUIGI BUFFON Juventuksen 39-vuotias maalivahti on äärimmäisen arvostettu peluri. Millaisella prosentilla mies pysäyttää Real Madridin maalitykkien yritykset? Yksi osoitus miehen kyvyistä nähtiin kuluvalla kaudella Serie A:ssa, kun Buffon torjui uuden nollapeliennätyksen: 974 minuuttia. Entinen 929 minuutin ennätys oli kaudelta 1993-94 Sebastiano Rossin nimissä.

4. KNOPPITIETO Walesin Millennium Stadium vahvistettiin UEFA:n järjestelykomitean kokouksessa kesäkuussa 2015 loppuottelua isännöiväksi tapahtumapaikaksi. Stadionin nimioikeudet myytiin kuitenkin vuonna 2016 hypoteekkiyhdistys Principality Building Societylle ja sen nimeksi muutettiin "Principality Stadium". UEFA kieltää säännöissään muiden kuin turnauksen pääsponsoreiden nimien käytön, joten stadionin nimi säilyi virallisesti edelleen Millennium Stadiumina. Loppuottelun ajan stadionista käytetään nimeä "Walesin kansallisstadion". (Lähde: Wikipedia)

+ ONE FOR THE LADIES Jos pelillisten hienouksien seuraaminen ei sytytä, kannattaa kuikuilla Real Madridin pelaajien suuntaan. Cristiano Ronaldo jakaa kentällä mielipiteitä, mutta miehelle kyllä sopii lyhyet pelishortsit. Vai mitä?