Instagram

K-ryhmä selvitti: "Moni suomalainen korkeakouluopiskelija opiskelee linssikeiton, kukkakaalipirtelön ja avokadon voimalla"

Opiskleijoiden lautasille päätyy paljon muutakin kuin pelkkää nuudelia. Kuva: Kevin McCutcheon

Opiskelijoiden ruokavalio on murroksessa, ja perinteisten opiskelijaruokien rinnalle on noussut uusia suosikkeja. Vaikka talous on opiskeluvuosina tiukalla, moni opiskelija haluaa tehdä laadukkaita, elämyksellisiä ja vastuullisia kulutusvalintoja.

K-ryhmä vertasi Opiskelijan K-Plussa -ohjelmaan liittyneiden ostoja muuhun Suomeen. Tonnikalan, nuudelien ja ketsupin rinnalle opiskelijoiden lautasilla ovat nousseet esimerkiksi avokado, linssit ja kookosmaito.

Opiskelijan arjessa kulutusvalintoja ohjaavat usein tiukalla olevat kukkaronnyörit. Tutkimusten mukaan oman arvomaailman mukaisten ostopäätösten tekeminen on kuitenkin juuri nuorille erityisen tärkeää.

- Perinteistä kuvaa opiskelijoiden ruokavaliosta on syytä päivittää. Avokadon, kukkakaalin, kookosmaidon ja pienpanimo-oluiden kaltaiset tuotteet ovat kiilanneet opiskelijoiden ostoskoreissa perinteisten nuudelien ja hernekeittojen rinnalle – ja paikoin ohikin. Voisi sanoa, että moni suomalainen korkeakouluopiskelija opiskelee linssikeiton, kukkakaalipirtelön ja avokadon voimalla, K-ryhmän asiakkuusjohtaja Outi Nylund toteaa.

- Myös vastuullisuus on opiskelijoille tärkeää. Opiskelijat ostavat muuta väestöä enemmän Reilun kaupan tuotteita ja monia luomutuotteita, Nylund kertoo.

TIESITKÖ?

  • Opiskelijat hamstraavat laatua ja elämyksiä: Opiskelijat ostavat muuta väestöä enemmän muun muassa Reilun kaupan tuotteita, kookosmaitoa, parmesanjuustoa, pestoa ja tapenadea, erikoisriisiä, linssejä, avokadoa, eksoottisia vihanneksia ja hedelmiä, luomujuureksia, kukkakaalia, mansikoita ja mustikoita, urheilujuomia ja urheilupatukoita, laadukkaita jäätelöpuikkoja, pienpanimo-oluita, ulkomaisia erikoisoluita, luomukahveja, ompelulankoja ja -neuloja sekä laadukasta WC-paperia.
  • Myös perinteinen opiskelijaravinto pitää pintansa: Opiskelijat ostavat muuta väestöä enemmän myös nuudeleita, wokkeja, papu- ja hernesäilykkeitä, tonnikala- ja ananassäilykkeitä, kalapuikkoja, mikrovalmiita aterioita, pakastepizzoja, perunalastuja ja dippikastikkeita, riisikakkuja sekä ketsuppia.