Instagram

Kamu listasi festarikesän tärpit – älä missaa näitä!

Festarit ovat jo nurkan takana, ja on aika tehdä suunnitelma, mitkä artistit tänä kesänä haluaa nähdä. Kuva: Tomi Palsa / Ruisrock 2016

Kesä ja festarithan ne on aina mielessä!

Eikä vaan Kamun jengillä, vaan jengillä ihan noin yleisesti. Tällä viikolla Tiketin myydyimpien lippujen TOP5:n kärjessä ovat keikkuneet neljät festarit: Ruissi, Suomipop-festivaali, Blockfest ja Provinssi.

Kamu listasi tulevan kesän festaritärpit - nämä ovat sellaisia herkkupaloja ja harvinaisuuksia, joiden keikalle kannattaa tehdä täsmäisku.

THE RASMUS – RMJ 24.6.

The Rasmus julkaisi pitkän hiljaiselon jälkeen Paradise-singlen maaliskuun lopulla. Vuoden ainoan Suomen keikkansa bändi heittää tänä vuonna Raumanmeren Juhannuksessa. Ensimmäistä kertaa The Rasmus ei Raumalla suinkaan esinny. Edellinen veto RMJ:ssä oli vuonna 2002.

MIKAEL GABRIEL JA ISAC ELLIOT – RUISROCK 7.7.

Mikael Gabriel ja Isac Elliot julkaisivat juuri hiljattain yhteisen EP-levyn, jonka tunnetuin kappale on herkkiä tunteita tarjoileva Liikaa sussa kii. Mieskaksikko vetää julkaisun tiimoilta kesällä yhden eksklusiivisen yhteiskeikan Ruissin päälavalla.

ULTRA BRA – RUISROCK, PROVINSSI JA ILOSAARIROCK

Hei kuule Suomi, Ultra Bra palaa keikkalavoille! Kaikki on hetken tässä, kun alkuperäinen kokoonpano matkaa vesireittejä Ruissalon kansanpuistoon 9.7. Houkutusten kiihottavaan makuun päästään Provinssissa viikkoa aiemmin 1.7. ja Ilosaarirockissa kuunnellaan lauluja asioista 16.7.

PIKKU G – HIMOS JUHANNUS, SUMMER UP JA SOLAR SOUND

Ai mitä herkkua! Kun Pikku G:tä pyydettiin tekemään comeback-keikka opiskelijabileissä Turun Börs Nightclubissa, oli miehen ensimmäinen reaktio, että ei tule kauppoja. Kun ideaa oli makusteltu hetki, päätti Pikku G eli Henri Vähäkainu lähteä kunnon nostalgiamatkalle. Comeback meni niin hienosti, että Pikku G:n biisiparhaimmistoa kuullaan kesällä kolmella festarilla: Himoksella 24.6., Lahden Summer Upissa 14.-15.7. (esiintymispäivä vielä auki) ja Seinäjoen Solar Soundissa 28.7.

JAMIROQUAI – PORI JAZZ 14.7.

Brittipoppoo Jamiroquai esiintyy Suomessa pitkän tauon jälkeen. Kokoonpano esiintyi niin ikään jazzeilla myös edellisellä Suomen-vierailullaan vuonna 2003. Yhtyeen tunnusmerkki on laulaja Jay Kayn päässä keikkuvat erilaiset päähineet, jotka ovat tosin pikkuhiljaa rauhoittuneet sitten 90-luvun alun. Virtual Insanity soimaan ja soljuvat tanssimuuvit hallintaan.

VESALA – KARJUROCK 15.7.

Onks tääl muka muitaki Vesaloi? No ei tietenkään, joten se ihan aito ja oikea astelee tunnelmoimaan maalaisfestarin idylliin. Toki Vesala nähdään monilla muillakin kesäkeikoilla, mutta Karjurockin soma miljöö tekee konsertista astetta intiimimmän ulkoilmafiilistelyn.

PIXIES – ILOSAARIROCK 16.7.

Amerikkalaisen vaihtoehtorockin kovaakin kovempi nimi Pixies saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa koskaan! Bändi tuli tunnetuksi kulta-aikanaan 1986–1993 punkia, rockia ja surfia yhdistävästä soundista. Pixies on jättänyt jälkensä musiikillisena innoittajana sellaisiin kokoonpanoihin kuin Nirvana, The White Stripes ja Radiohead. Where is my keikkalippu, minä vaan kysyn?

AVAIN – BLOCKFEST 19.8.

Asa esiintyy tämän kesän Blockfesteillä aikaisemmalla artistinimellään Avain. Miehen esikoisalbumi Punainen tiili tullaan kuulemaan tuolla keikalla kokonaisuudessaan. Poliittisen levyn teemoja ovat muun muassa lähiöiden ongelmat, vasemmistolaisuus sekä nyky-yhteiskunnan luokkaerot. Vuonna 2001 julkaistulla levyllä on mukana useita vierailijoita, joista monen lupaillaan nousevan myös festareilla lavalle.

AQUA – WE LOVE THE 90'S 25.8.

C'mon Barbie, let's go party! Legendaarinen tanskalaisyhtye tähdittää Helsingissä järjestettäviä ysärifestejä elokuussa. Aqua on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä eurodance-yhtyeitä. Barbie Girl -biisin lisäksi kannattaa muistia virkistää ainakin kappaleilla Doctor Jones, Roses Are Red, My Oh My ja Turn Back Time.