Instagram

KAMUKIRJA: Mikä on elämän tarkoitus, Kalevauva.fi?

Kamukirja-juttusarja palaa lyhyeltä tauolta Kalevauva.fi-yhtyeen voimin, jesh! Jos et ole ikinä kuullutkaan kyseisestä orkesterista, Kamu kehottaa tässä välissä klikkaamaan YouTube-videotoistopalvelun puolelle ja etsimään sellaiset laulut kuin Mies syö lapsen vanukkaat !!, Pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana sekä Vakavissaan, etupyllystä ja palata niiden kuuntelemisen jälkeen takaisin jutun pariin.

Kalevauva.fi on siis kahden miehen kokoonpano, joka ammentaa lyriikkansa suoraan kansan suusta, eli Vauva.fi-foorumilta. (Välillä yhtye on tehnyt syrjähypyn hevostalli.netin puolelle, kuten Panohanskat-kappeleessa, joka muuten liittyy hauskoilta osin Raumaan, katso video.) 

Koko Kalevauva.fi-touhu alkoi kaksi vuotta sitten, kun Aapo Niininen ja Kimmo Numminen miettivät jonkin sortin musiikillista kesäprojektia, jolla irtoaisi ilmaisliput Kaustisen kansanmusiikkijuhlille. Syntyi Kalevauva.fi, jonka kanssa oli alunperin tarkoitus vetää keksi keikkaa.

– Tuntui juuri sopivalta hauskaksi kesäprojektiksi. Kun alettiin tekemään biisejä, niin huomattiin, että tässä voisi olla syvyyttä ja tasoja paljon pidemmälle. Nyt ollaan jo hurjat kaksi vuotta porskutettu eikä loppua näy, Kimmo sanoo.

Taaperoikään ehtinyt Kalevauva.fi soittaa myöhemmin tänä vuonna komean kahden vuoden iän kunniaksi juhlakonsertin 25 henkisen Vantaan viihdeorkesterikokoonpanon kanssa. Kalevauva.fi julkaisee myös lauluistaan tutulla metodilla kootun Kalevauvala, kansanrunoutta keskustelupalstoilta -nimisen runokirjan elokuun lopussa.

Kalevauva.fi esiintyi Raumalla Mustan pitsin yönä Savilanpuisto soi! -tapahtumassa. Ennen keikkaa Kamu tapasi miehet ja antoi heille Kamukirjan täytettäväksi.

Kirjoja siellä ja tuolla! Kalevauva.fi julkaisee elokuun lopussa Kalevauvala-nimisen runokirjateoksen, kansanrunoutta keskustelupalstoilta. Kuva: Henrika Bäcklund Kirja: Aikuiset ystäväni (Otava)

TOTEEMIELÄIMENI Kuorsaava kissa

MOTTONI Älä yritä mitään, tyydy paskaan ja jos menee hyvin älä kerro

NYKYINEN AMMATTINI trubaduuri

KERÄÄN eläinpehmoleluja

ELÄMÄNI TÄHTIHETKI esiintyminen Mustan Pitsin yössä

ELÄMÄN TARKOITUS ON Suvun jatkaminen, tuttua jo bilsasta

LEMPITUOKSUNI perse

INHOKKIRUOKANI kaviaari

PARAS KRJA JUURI NYT Kalevala

Pssst! Kimmo ja Aapo kertoivat, että seuraavaa kaupunkilaulua on työstetty kesän aikana jo kolmen kuvauspäivän verran. Miehet eivät paljastaneet mistä kaupungista on kysymys, mutta Kamu päätteli, ettei se ole tällä kertaa vielä Rauma.

Kalevauva.fi kuitenkin toivoo, että pääsee pian käymään laulujen muodossa läpi Suomen kaikki ihanat kaupungit.

Siihen asti voimme yllä ylpeitä Raumalla kuvatusta Panohanskat-kappaleen videosta. Ja siitä pyörimään!

Edellisten KAMUKIRJA-haastetteluiden pariin pääset seuraavista linkeistä:

ARTTU LINDEMAN

SONNY

TÖÖLÖN KETTERÄ

HESAÄIJÄ

TEEMU RAMSTEDT