Instagram

Karmarockin esiintyjät vuodettiin julki eilen – Häiriö Piirinen: "Eihän siitä nyt kukaan tykkää, jos joku murtautuu omaan kotiin"

Tarvitseeko kaikkea urkkia? festivaalijohtaja Häiriö Piirinen kysyy. Vuodon jälkeen Karmarock päätti julkistaa esiintyjänsä virallisesti myös omilla sivuillaan. Kuvankaappaus: karmarock.fi

26. kerran juhlittavan Karmarock-festivaalin salainen esiintyjälista vuodettiin julkisuuteen eilen festivaalin Facebookissa. Vuodon jälkeen festivaaliorganisaatio julkisti koko ohjelman virallisesti omilla sivuillaan.

– Päätin, etten uhraa tälle nyt sen enempää ajatuksia. Näin kävi ja sillä mennään. Onko tästä jotain hyötyä? No ainakin somessa on käyty paljon keskustelua, Karmarockin festivaalijohtaja Häiriö Piirinen vastaa puhelimeen aavistuksen kireänä.

Aikataulun Facebookiin julkaissut henkilö poisti sen sieltä myöhemmin itse. Onko alkuperäinen vuotaja edelleen mysteeri?

– Tämä ei ole meille juuri nyt mikään prioriteetti. Asia selvitetään kyllä, mutta vasta festivaalin jälkeen.

Festivaalijohtaja ei ole vielä saanut mustaa valkoiselle siitä, tekikö artistijulkistus piikin lippukauppaan.

– Palvelimelta ei olla saatu mitään kuittausta, mutta sivut olivat eilen hetken alhaalla, joten oletan, että ne olivat ainakin ruuhkautuneet, Piirinen arvioi.

"Asiat on pidettävä joko omassa päässä tai kassakaapissa."

Karmarockin virallisessa tiedotteessa Piirinen piikittelee, että internetistä on luovuttava, mikäli jonkin asian haluaa todella pitää salassa.

– Asiat on pidettävä joko omassa päässä tai kassakaapissa, ja silti sinnekin joku murtautuu. Kun tähän varastamisvertaukseen lähdettiin, niin eihän siitä nyt kukaan tykkää, jos joku murtautuu omaan kotiin, vaikka ei tämä ihan yhtä vakava juttu ole.

Mutta kyllä se huokuu puhelimesta läpi, että pahalta tuntuu.

Karmarock on salannut artistikattauksensa myös kahtena edellisenä vuonna. Silloin yllätys säilyi onnistuneesti loppuun asti.

Alkukesän somekeskustelussa oli havaittavissa ainakin pienimuotoista närkästymistä siitä, ettei esiintyjiä taaskaan oltu päätetty paljastaa ennakkoon. Yksi kommentti totesi, että ensimmäisellä kerralla homma oli hauska, muttei enää oikein toimi. Toinen ja kolmas olivat yhtä mieltä siitä, että kun artisteja ei kerrota etukäteen, ei myöskään arvosteta maksavaa asiakasta.

Kun kysyn Piiriseltä, mitä mieltä hän on väittämästä, vastaa hän minulle nauramalla.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Ja ei tämä meidän juttu välttämättä aukea kaikille. Onhan se vähän röyhkeää väittää, että meillä on hyvä maku, luota meihin, hän aloittaa.

– Festarikenttä on niin markkinointi- ja fyrkkakeskeistä. Me haluamme mennä musiikki edellä. Onhan tämä vähän ristiriitainen lähestymistapa, musiikkimies itsekin myöntää, mutta samaan hengenvetoon toteaa, että omat festarit saa järjestää juuri haluamallaan tavalla.

"Onhan se vähän röyhkeää väittää, että meillä on hyvä maku, luota meihin."

Tullaanko samalla linjalla kuitenkin jatkamaan tulevaisuudessa tänä vuonna sattuneesta vuodosta huolimatta?

– Ei ole vielä mitään kokouksia ehditty pitää. Kelaillaan festarin jälkeen, että mitä tehdään jatkossa. Olisi kiva myös keksiä jotain uutta.

Karmarock järjestetään harjavallassa 29.7. Festivaaleilla soittavat isäntäbändi Maj Karman lisäksi Mokoma, Happoradio, Huora, KXP, Tommi Liimatta & The Hot Contents, Mara Balls, Apina, OpuNui, Kairon; Irse! ja Pekko Käppi & K:H:H:L.

 

#karmarock

Henkilön KarmaRock (@karmarockfestival) jakama julkaisu