Instagram

KARTTA: Porin Jazzkatu on historiaa - näin festivaali levittäytyy Kirjurinluotoon

Pori Jazz tekee ensi kesänä uudistuksia laajaan ilmaistarjontaansa. Kirjurinluotoon rakennettava, täysin uusi ja pääsymaksuton festivaalialue tarjoaa ilmaisohjelmaa kolmella eri esiintymislavalla, joihin kuuluu muun muassa legendaarinen Lokkilava. Uudenlaisia elämyksiä tarjoava alue on auki yli viikon ajan.

Jazzpuistoksi kutsuttava alue alkaa Kokemäenjoen ylittävän Taavinsillan päästä ja levittäytyy vehreälle puistoalueelle Taavinsillan sekä Lokkilavan välillä.

Uusi alue korvaa perinteisen Jazzkadun, jota ei enää tänä vuonna rakenneta osana Pori Jazzia. Pääsymaksuttomien esiintymislavojen määrä moninkertaistuu osana uudistusta, sillä Jazzkadulla ilmaislavoja on ollut vain yksi.

Jazzpuisto aukeaa yleisölle perjantai-iltana 13. heinäkuuta ja on avoinna lauantaihin 21.7. asti. Koko alueelle on vapaa pääsy keskiviikkoon 18.7. asti, mutta Pori Jazzin pääkonserttipäivinä 19.–21. heinäkuuta Lokkilavan alue on osa pääsymaksullista konserttialuetta. Näinäkin päivinä Jazzpuiston muut osat sekä esiintymislavat palvelevat festivaalivieraita ilman pääsymaksua.

Uudistuksen tavoitteena on tarjota yleisölle uudenlaista koettavaa. Jazzpuistossa panostetaan yleisön viihtyvyyteen sekä alueen sisällölliseen ja visuaaliseen kiinnostavuuteen.

Jazzpuistossa järjestetään 15.–17.7. myös perinteinen Pori Jazz Kids Festival, joka on pääsymaksuton koko perheen tapahtuma.

LISÄÄ PORI JAZZ -JUTTUJA: