Instagram

Käy katsomassa vain ne pelit, joissa Lukko voittaa - lue Kamun vuosihoroskooppi!

Aika monen raumalaisen tähdet ovat siinä asennossa, että askeleet vievät tänä vuonna hallille! Kuva: Esa Urhonen

KAURIS 23.12.–19.1. Oletko tehnyt liikaa töitä tai muuten vain ottanut elämän liian vakavasti? Nyt voit hyvällä syyllä rentoutua kunnolla. Tee vuonna 2018 asioita, joista tulee oikeasti hyvä mieli. Heitä talviturkki Otanlahdessa vasta sitten, kun vesi on sinulle tarpeeksi lämmintä. Käy katsomassa vain ne pelit, joissa Lukko voittaa. Ja osta juuri niin monta pystökaffekupillista kuin mielesi tekee.

VESIMIES 20.1.–19.2. Vuoden vaihteessa valamasi mehiläisvaha määrittää tulevan vuoden isoimpia käänteitä. Vahaklöntti muistutti etäisesti venettä eli raumalaisittain paattia. Se ei kuitenkaan merkitse omaa paikkaa Syväraumanlahden pienvenesatamassa vaan joko ylennystä tai matkaa. Onko siis luvassa hurja bisnesvuosi vai karkaatko kuukaudeksi Balin auringon alle? Sinä päätät!

KALAT 20.2.–20.3. Tänä vuonna löydät uuden harrastuksen. Salilla jaksat käydä ne kaksi kuukautta kuin kaikki muutkin uudenvuoden lupaajat ja elämäntaparemontoijat, mutta todellinen kutsumus koittaa kesällä. Kaverit ilmoittavat sinut piruuttaan Pitsiviikon nopein nyplääjä -kilpailuun. Kuikuilet ensimetreillä nypläysmallia tuoreelta Pitsimissiltä ja pääsetkin nopeasti nypylöiden liikuttelusta jyvälle. Suorituksesi on niin vakuuttava, että saat erikoismaininnan tulokassarjan voitosta.

OINAS 21.3.-19.4. Oinas on yleensä itsevarma, herkästi innostuva, yritteliäs, aloitekykyinen, impulsiivinen ja energinen. Kärsimättömyys kuuluu merkin suurimpiin heikkouksiin. Kun keskityt aina tuleviin tapahtumiin, unohdat välillä elää hetkessä. Malta nyt! Kyllä ne vappu, Pitsiturnaus ja joulutorin avajaiset sieltä taas koittavat, mutta niitä ennen - keskity hetkeen.

HÄRKÄ 21.4.–20.5. Vuosi 2018 tulee olemaan sinulle todellinen kahvihifistelyn ja herkkujen vuosi. Hurahdat erikoiskahveihin ja sokerihampaasi kolotus nousee tänä vuonna aivan uusiin sfääreihin. Vuoden loppupuolella osaat luetella vaikka unissasi, mistä Rauman kahvilasta saa mehevimmät munkit, tuoreimman kahvin ja täyttävimmät suolapalat.

KAKSOSET 21.5.–21.6. Olet todellinen onnenraumalainen, jolta kaikki tuntuu onnistuvan tänä vuonna. Sellutehdas ei haiskahda asuinalueellasi, löydät Vanhan Rauman mukulakivikaduilta harva se viikko kolikoita ja pääset loppuvuonna ehdolle Vuoden raumalaiseksi. Mutta mistä syystä? Siihen sinulla on vuoden verran aikaa vaikuttaa!

RAPU 22.6.–22.7. Nyt heti tammikuussa sinun kannattaa ottaa itseä sarvista kiinni. Olet löhöillyt ja ottanut iisisti koko loppuvuoden, joten nykyinen peilikuva ei ole ihan tikissä. Lähdepellon lumitykki sylkee ansiokkaasti hiihtolunta laduille ja Raumanmeren tekojäärata on jo iskussa. HUOM! Saunakalja ei ole kilojen karistajalle monista optimistisista tutkimuksista huolimatta se paras palautusjuoma.

LEIJONA 23.7.–22.8. Kun tallustelet muina miehinä tai naisina Vähämaansillalla eli Pususillalla, muista pitää katseesi muussakin kuin Aittakarinkadun liikenneympyrätyömaassa. Sillalla katseesi kohtaa vastakkaisen sukupuolen kanssa niin tulisesti, että sillä on kauaskantoisia seurauksia! Jos olet sinkku, saattaa luvassa olla rakkautta. Varatuille tulinen mulkoilu voidaan suoda myös auton ratista nyrkkiä puiden. (Ethän siis lähde iltahämärillä liikkeelle enää ilman heijastimia!)

NEITSYT 23.8.–22.9. Näköalojen avartaminen on vuotesi teema - eivätkä tähdet tarkoita tällä pelkästään vesitornin näköalatasanteelle kipuamista. Saat uusia ystäviä, käyt ehkä ulkomailla tai omaksut uuden ruokavalion. Uudet tuulahdukset tekevät vuodesta 2018 freesin ja mieltä virkistävän!

VAAKA 23.9.–23.10. Tammikuu on sinulle kurjaa aikaa, sillä elät ja hengität livemusan tahtiin. Alkuvuonna keikoista ei ole ylitarjontaa ja kavereita on hankala houkutella tipattoman vuoksi mukaan edes niille harvoille. Lohduttaudut ostamalla itsellesi niin sanotun värisuoran eli RMJ-, Provinssi- ja Ruissiliput. Kesä-heinäkuussa kolme perättäistä viikonloppua sujuu sitten mukavasti festaritunnelmissa.

SKORPIONI 24.10.–22.11. Skorpioni on intuitiivinen, intohimoinen ja väsymätön elämän tutkija, joka haluaa aika ajoin elämäänsä draamaa. Jos asut Monnakadun liepeillä, on elämässäsi riittänyt draamaa jo kuukausitolkulla ja sama jama jatkuu vielä jonkin aikaa. Jos taas asut kauempana, on arkeesi luvassa muunlaisia mullistuksia. Kenties suosikki-irtokarkkisi valmistus lopetetaan, naapuri nappaa saunavuorosi tai et onnistukaan saamaan pimeiltä markkinoilta Cheekin loppuunmyytyyn päätöskonserttiin lippua.

JOUSIMIES 23.11.–22.12. Sinulla on suhteellisen hyvä meno päällänsä vuonna 2018. Ainoat kahnaukset johtuvat yleensä tilanteista, jolloin sinua ja sanomisiasi tulkitaan virheellisesti. Väärinkäsitysten välttämiseksi ilmoittaudut kansalaisopiston iltakursseille lukemaan rauman giält.

EDIT: Juttua muokattu klo 9.20. Viime viikolla oli liikaa tähtisumua, eikä oinaan ennusmerkeistä saanut vielä tuolloin selvää, mutta nyt oli sen verran selkeät astroyhteydet, että myös oinaan ennustus on lisätty listaan.