Instagram

Kellohelmat ylle - tänään tanssitaan! Kallio täyttyy lavatanssitunnelmasta

Bändin pojat ja lavatanssien järjestelytiimiläiset ottivat jo Narrissa ennakkotuntumaa parkettiin. Kuvat: Maija Männistö

Vaikka kesälavojen tanssikaudet ovat jo hyvän aikaa sitten päättyneet, kannattaa lakerikengät ja kellohameet jälleen tänään kaivaa kaapin perukoilta esille, sillä illalla tanssitaan!

Opettajaopiskelijat järjestävät Kalliossa perinteisen lavatanssi-illan, jossa tunnelmaa luo ensimmäistä kertaa livenä esiintyvä Vuotavat rytmimunat & kumea pilli.

- Nyt on toivottu erityisen paljon oikeasti tanssittavaa musiikkia, joten siihen on luvattu panostaa. Tänä vuonna sekahaun rinnalle tuodaan myös enemmän naisten ja miesten hakua, järjestäjätiimissä touhunneet Sofia Kallio ja Riina-Lotta Holma kertovat.

Seminaarinmäen opiskelijoiden lisäksi Kallion lavatansseja on mainostettu SAMKissa ja merikoululla asti.

- Jos vaikka niistä saataisiin erityisesti tanssitaitoisia miehiä mukaan tapahtumaan!

Joraustaitoa nyt löytyy jokaiselta, mutta foxin ja tangon askeleet ovat monilta hukassa.

- Äkkiseltään osaan nimetä neljä miespuolista koulukaveria, jotka osaavat ihan oikeasti tanssia. Fuksien tanssitaidoista emme vielä tiedä - toivottavasti joku yllättää positiivisesti! Holma tuumailee.

Opiskelijoiden lisäksi Kallioon ovat illalla tervetulleita myös kaikki muut tanssista kiinnostuneet.

Riina-Lotta ja Sofia ovat kesäaikaan kiertäneet muutamilla tanssilavoilla. Niistä saadut opit tulevat hyötykäyttöön myös tänään koittavissa marraskuisissa tansseissa. Esimerkiksi bändin pojat prepattiin vielä edellisenä iltana siitä, että samantyylisiä tansseja pitää soittaa aina kaksi peräkkäin.

Muitakin hyviä vinkkejä järjestäjiltä tanssikansalle irtoaa:

  1. Kun haetaan tanssimaan, ei ole soveliasta kieltäytyä.
  2. Kenkiin kannattaa panostaa! Pohja ei saa liukua liikaa, eikä varsinkaan olla liian tönkkö. Tennarit ovat hyvä valinta, niitä näkee tanssilavoilla jo aika paljon.
  3. Nyt on lupa panostaa asuun. Toivottavasti illan aikana nähdään naisilla kellohelmoja ja miehillä kauluspaitoja, rusetteja ja liivejä.

Vaikka monien tanssiaskeleet olisivatkin vähän hukassa, on lavatanssi-ilta vuodesta toiseen erityisen odotettu tapahtuma.

- Vaikka moni olisikin viimeksi tanssinut paritansseja vanhojen tansseissa, ei illan tapahtumaan lähtemistä kannata ujostella. Livemusiikkia on aina mukava tulla kuuntelemaan, vaikkei se tanssi olisikaan oma juttu.

- Kun ilta etenee, bändin soittamat biisitkin muuttuvat enemmän jorattavimmiksi ja varmasti ihan pilkkuun asti biletetään, järjestäjät tuumivat yhdessä bändiläisten kanssa.

Illan tärkeimmät speksit vielä tässä: etkot Narrissa 19 alkaen, Kallion ovet aukeavat 21, bändi aloittaa 22 ja lippu maksaa 3 euroa.