Instagram

"Kenelläkään ei ole kiire minnekään" – Pitsiturnauksessa parasta on rento fiilis

Bussista peliin ja pelistä bussiin! Koko porukan mielestä Pitsiturnauksen juttu on juuri se, ettei ole kiire mihinkään. Kuvat: Henrika Bäcklund

24. Pitsiturnaus kisattiin eilen perjantaina! Finaaliottelussa Vaasan Sport taipui TPS:n edessä ja turkulaiset veivät toisen perättäisen Pitsiturnausvoiton maalein 3-6.

Kamulla oli ilo tutustua päivän aikana isoon joukkoon faneja niin Raumalta kuin kauempaakin! 

Turnauksen komeimmasta parkkipaikkavarustelusta vastasivat harjavaltalaiset Amalia ja Jyri Vesalainen, jotka hankkivat bussin perheensä matkailuautoksi vain puolitoista viikkoa sitten.

– Tullaan Pitsiturnaukseen aina kun on mahdollista. Vain muutama vuosi on jäänyt välistä. Tällä bussilla ollaan oltu aiemmin jo Karmarockissa. Silloin edessä olevassa teltassa oli parhaimmillaan sata henkeä, Jyri naurahtaa.

On aika selvää, minkä joukkueen fanit ovat tervetulleita bussiin.

Tutut tulevat ja menevät, niin pihalle kuin bussiinkin. Haastattelun aikana menovempeleen ovi käy kahdesti. Tunnelma on rennon kupliva ja siihen on helppo heittäytyä mukaan.

– No vähän on naamarajaa, Amalia Vesalainen heittää pilkettä silmissään.

Vesalaisten lisäksi  bussin virallisia pitsimatkustajia ovat uusikaupunkilaiset Krisse ja Pasi Inkinen - Lukon väreissä hekin.

– Joka vuosi tullaan. Parasta Pitsiturnauksessa on se yhteisöllisyys. Tuntuu, että kuuluu joukkoon, Krisse hehkuttaa.

– Ja täällä näkee paljon sellaisia tyyppejä, joita ei näe missään muualla!

Turnausbussissa on mukana asiaankuuluvat eväät.

– Peliä ei oteta niin vakavasti, fiilis on vain paras. Kenelläkään ei ole kiire minnekään. Tavallisissa peleissä ihmiset tunkevat paikoilleen ja pelin jälkeen taas nopeasti ulos, jatkaa harjavaltalainen Kaitsu Raitanen, jolta on viimeisen kymmenen vuoden aikana jäänyt väliin vain pari turnausta.

Harjavallassa kannatustilanne on kuulemma padalle 60-40, mutta koko ajan kiritään, Lukko-fanit hehkuttavat.

– Rauman Lukko!

Vaimo edellä, mies perässä. Vesalaisten rakkaus Lukkoon on ikuistettu iholle.