Instagram

"Ensinuuhkaisu on ihan hubbabubba" – kesän uutuusjätskit testissä

Suomalaiset syövät jäätelöä ympäri vuoden, mutta kauniina kesäpäivinä kulutus suorastaan räjähtää. Pakastealtaan herkut ovat tarjolla talvellakin, joten Kamun tyypit tekivät täsmäiskut nimenomaan ulkoruokintaan ja Rauman jäätelökioskeille.

Uutuusjätskejä oli tarjolla melkoinen määrä, ja niiden joukosta löytyi niin mustia paholaisia kuin lapsenmielisille paremmin soveltuvia väriläiskiäkin.

INGMANIN DAIM-LAKRITSI 3/5: "Jäätelön kokoharmaa väri ihmetyttää, sillä mainoskuvasta sai käsityksen vaniljaisesta jätskistä, jossa kulkee lakuraitoja ja daim-hippuja joukossa. Maku onkin yllättävän lakritsinen. Daim-hiput piristävät makua ihanasti. Isossa tötterössä lakun maku alkaa lopuksi pikkuisen jo tympiä. Tämä jäätelö on todelliselle lakristin ystävälle, joka ei kavahda jäden synkänharmaata väriäkään."

MINETIN MINION 3/5: "Astiaan pursotetun jäätelön pinta on valkoista, mutta sen pintaa kiertävät siniset raidat. Pirteä keltainen väri paljastuu vasta pinnan alta palloa pyöritettäessä. Minion kuuluu Minetin niin sanottuihin lasten makuihin. Mausta tuleekin mieleen pikkuisen purkka ja vähän myös hedelmäinen metrilaku. Voimakkaista väreistä huolimatta maku on kuitenkin kohtalaisen mieto, mikä on positiivinen yllätys. Kyllä yksi Minion-pallo kuuluu kesässä syödä!"

MINETIN SUPERMAN 3/5: "Oli pakko ottaa valikoimasta se parhaiten erottuva jätskimaku. Lapussa lukee Superman, joka ei vielä kerro paljon. Myyjä kuvaili makua purkaksi ja ensinuuhkaisu onkin ihan täydellisen hubbabubba. Myös maku todella on nostalgisen purkkainen. Muistatko ala-asteella hittinä olleen, hammastahnaa mukailevan purkkatuubin? Värinsä puolesta erittäin instagrammattava valinta. Jätski oli kertakokeiluna kesäisen 5/5, mutta koska sitä ei ehkä tulisi tilattua toistamiseen, oli pakko tiputtaa kokonaispistepottia hieman. Tämä toimii erityisen hyvin lapsenmielisille ja makeannälkäisille herkkusuille, mutta muiden kannattaa valikoida laarista jotain perinteisempää."

VALION MÖVENPICK MACADAMIA DULCE DE LECHE 4/5: "Jäätelö aikuiseen makuun, ehdottomasti. Ensimmäinen reaktio on, että jäätelössä on alkoholimainen jälkivivahde. Tuo vähän mieleen rommi-rusinan. Voisiko se olla rommia? Tai jotain pähkinälikööriä? Väri vähän tylsä, mutta rakenne on kiva, sillä pallo on täynnä mukavan rouskuvia pähkinänpalasia. Täyteläinen paketti."

VALION AINO LAKTOOSITON KIRSIKKA 3,5/5: "Aika kirsikkainen! Jäätelön maku muuttuu pehmeämmän tasaiseksi, mitä pidemmälle pallossa pääsee. Todella täyteläisen kermaista, vaikka tuote on laktoositon. Vastasi aika hyvin kirsikkajugurtin superfanin ennakko-odotuksia! Mutta koska kyseessä on pakastealtaista tutun soikeapurkkisen Ainon jäätelökioskiversio, olisin odottanut enemmän sattumia."