Instagram

Kesäsade, mikä ihana syy uppoutua elokuvien pariin! - 6 leffasuositusta

Jos kesäinen sadetanssi ulkona ei houkuta, voi sadesäällä hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvannurkkaan. Kamu listasi leffatärppejä laidasta laitaan aina hyväntuulisista tunnelmoinneista rankempiin aiheisiin. Kuva: Julian O'hayon

MAIJA VINKKAA:

ERÄMAAN ARMOILLE "Siitä on jo vuosia aikaa, kun näin tämän tositapahtumiin perustuvan seikkailudraaman. Leffa kertoo 22-vuotiaasta Christopherista, joka päättää yliopistosta valmistuttuaan pakata reppunsa ja lähteä kiertämään Yhdysvaltoja. Seikkailu antaa monia kokemuksia, mutta lopulta se muuttuu haurastuneen ja jumiin jääneen matkalaisen kamppailuksi elämästä. Leffan lopetus menee luihin ja ytimiin, eikä sitä saa hetkeen mielestään. Juuri niin loistavan leffan kanssa kuuluukin käydä."

AMERICAN SNIPER "Myös tämä leffa perustuu tositapahtumiin, joten sitä katsellessa suhtautuminen elokuvaan on tietyllä tapaa erilaista. Päähenkilö Chris Kyle on noussut Yhdysvaltojen armeijan tehokkaimmaksi tarkka-ampujaksi, joten Irakin kapinalliset ottavat hänet kohteekseen. Varsinaisesta sodasta Kyle onnistuu palaamaan kotiinsa, mutta vuosia jatkunut tappaminen on jättänyt häneen syvät jäljet. Leffan loppu on pysäyttävä."

POIKA RAIDALLISESSA PYJAMASSA "Natsiupseerin perhe elää omassa idyllissään, mutta kuitenkin aivan lyhyen matkan päässä keskitysleiristä. Kylmän ja kovamaineisen upseerin poika Bruno löytää lähimetsässä leikkiessään leirin piikkiaidan luokse ja tutustuu toisella puolella asuvaan pyjama-asuiseen Shmueliin. Heistä tulee ystävät, vaikka välissä oleva aita saakin aikaan sen, että pojat elävät täysin erilaista elämää. Elokuvan lopussa poikien elämät kuitenkin kietoutuvat peruuttamattomalla tavalla yhteen."

HENRIKA VINKKAA:

MOONRISE KINGDOM "Visuaaliselle ihmiselle ohjaaja Wes Andersonin päänsisäinen maailma on pelkkää rakkautta. Jokainen ruutu on kuin täydellisesti aseteltu still-kuva. Moonrise Kingdom kertoo herkän kutkuttavasti kahden eksentrisen nuoren tarinan. Seesteisyys, huumori ja positiivinen outos kantaa läpi draamakomedian, jota tähdittävät muun muassa Bruce Willis ja Bill Murray. Vuonna 2012 ilmestynyt elokuva pääsi BBC:n kyselyssä asiantuntijoiden laatimalle vuosikymmenen sata parasta leffaa -listaukselle."

FOOTLOOSE "Now I gotta cut loose, footloose, kick off the Sunday shoes, kuuluu legendaarisen elokuvabiisin kertosäe. Kenny Logginsin tunnetuksi tekemä rallatus - tai kappaleesta tehdyt lukaisat cover-versiot - ovat varmasti tavoittaneet sinutkin! Mutta jos leffa on vielä näkemättä, kannattaa raina laittaa heti rullamaan, sillä leffa tarjoilee paluun kasarille ja mitä mahtavinta teiniuhoa! Vuonna 1984 valmistuneessa musiikkidraamassa eläväinen chicagolaisteini Ren McCormack (Kevin Bacon) joutuu muuttamaan uskonnolliseen pikkukaupunkiin, jossa tanssiminen ja rock-musiikki on lailla kielletty. Paha poika laittaa pitäjän sekaisin. Kun jalat ovat levottamat, ei voi kuin tanssia."

BENNY & JOON "Ennen kapteeni Jack Sparrown saappaisiin astumista Johnny Depp teki hienoja roolisuorituksia useissa elokuvissa, jotka eivät valitettavasti ole koskaan tavoittaneet suurempaa yleisöä. Benny & Joon on ehdottomasti yksi näistä helmistä. Vuonna 1993 valmistunut elämänmakuinen komedia kertoo sisaruksista Benny (Aidan Quinn) ja Joon (Mary Stuart Masterson), jotka asuvat yhdessä. Benny hoitaa pikkusiskoaan, joka kärsii mielenterveysongelmista. Sisarusten arki menee uusiksi, kun mukaan kuvioon tulee Sam (Depp), joka hurmaa Joonin Buster Keatonilta opituilla muuveilla. Varma valinta hyvän tuulen elokuvaksi, josta kuitenkin kumpuaa valtavasti syvyyttä!"