Instagram

Kevään kohokohta lähenee: "Tänä vuonna vappu alkaa sunnuntaina ja loppuu kun siltä tuntuu"

Oona Latva-Valkama ja Sanni Koskinen tuunasivat viikolla haalareidensa merkkejä vappukuntoon. Kuva: Maija Männistö

OKL:n opiskelijat ovat vasta ehtineet päästä takaisin arjen tohinaan viime viikonlopun vuosijuhlista, kun katseet tuleekin jo kääntää lähestyvään vappuun.

- Iso osa opiskelijoista jää Raumalle vapuksi. Muutamat saattavat matkata vapun viettoon Turkuun, mutta juuri sitä kauemmas ei kukaan lähde. Itsekin olen kotoisin Porvoosta, mutta jään viettämään vappua Raumalle, Opekkaan varapuheenjohtaja Oona Latva-Valkama kertoo.

Kannustimeksi Raumalle jäämiseen monenkirjavaa ohjelmaa on järjestetty useammalle päivälle. Mukana on muun muassa jo lähes perinteeksi muodostunutta norsujalkapalloa, grillausta, terdekierrosta, kuvausseinää, beerbongia, farssikaraokea ja mahdollisesti myös saunaa.

Vappuviikonlopun ehdoton kohokohta on tietysti vuoden fuksin lennättäminen kanaaliin. Kunnian saavaa opiskelijaa on voinut äänestää kuluneella viikolla. Kostean kylvyn voitti viime vuonna Ilmari Immonen.

Viime vuonna Ilmari Immonen sai kunnian olla vuoden fuksi ja sen myötä lentää kylvylle kanaaliin. Kuva: Esa Urhonen

- Vappuna on parasta rento yhdessä oleminen. Helmen lakituksen ja puheiden yhteydessä saatetaan miettiä hetki vakaviakin, mutta kyllä vappu on pohjimmiltaan ilon juhla, Latva-Valkama kuvailee.

Eikä opiskelijoiden vappua voi latistaa edes kurja sää.

- Viime vuonna tuntui, että joka toinen vapunaikainen päivä oli säiden puolesta hieno ja joka toinen aivan kauhea. Olimme esimerkiksi juuri ehtineet kantaa Seminaarinmäelle pöydät ulos ja aloittaa vapun viettoa, kun taivaalta alkoi tulla lunta ja räntää. Haimme sisältä vain huopia ja hanskoja, mutta vapputunnelma pysyi edelleen korkealla, Latva-Valkama muistelee.

Vapun opiskelijaohjelma on Raumalla täynnä vaikka ja mitä, joten haalarikansan näkyminen vappuhulinoissa katukuvassa on taattu!

PERJANTAI 27.4:
- SOOLin 100 munkkia Raumalla feat Lokilta & TK-kilta! -vapputempaus. Oletko valmis vappuun? Valmis upottamaan itsesi simaan ja sokeroimaan itsesi munkeilla? Jos vastasit edes yhteen myöntävästi, saavu Länsituulen yläaulaan klo 11 eteenpäin ja starttaa vappusi juhlaan kuuluvilla herkuilla.

SUNNUNTAI 29.4:
- Terdekierros klo 18 alkaen. Yhteislähtö mäeltä.
- Narri pitää myös ystävällisesti ovensa auki sunnuntaina innokkaita juhlijoita varten, joten mikäs sen parempaa kuin suunnata terassikierrokselta jatkamaan iltaa tuttuun ja turvalliseen Pub Hovinarriin.

MAANANTAI 30.4:
- Lastopetin kullankaivantaa.
- Lokillan norsupallo Norssin kentällä klo 12-16.
- Rausku myy fish and chips -annoksia Norsupallon ajan.
- Opekkaan kuvausseinä Puutarhalla koko päivän ajan. Nopeimmille tarjolla heliumpalloja ja hattaraa.
- Sään salliessa pihalla on mahdollista pelata beerpongia.
- Qmeen farssikaraoke sekä vohveleita Puutarhalla klo 15-17.
- TK-Killan ritsaturnaus heti norsupallon jälkeen noin klo 14. Myös grilli on kuumana Mäellä alkuillasta.
- noin klo 17.30 suunnataan Kanaalin rantaan, jossa palkitaan vuoden fuksi sekä pestään ja lakitetaan Ganalin Helm noin klo 18.
- noin klo 19.30 ohjelma jatkuu Mäellä, josta matkaa jatketaan Narriin ja yön pimeinä tunteina Kallioon.

TIISTAI 1.5:
- Vappupiknik Parpansalin puistossa. Tuo omat eväät, kerää kaverit mukaan ja tule nautiskelemaan perinteisestä piknikistä toivottavasti auringon paistaessa ja lintujen laulaessa.

Kanaaliin heitetty fuksi sai viime vuonna kärrykyydin Seminaarinmäelle saunaan. Kuva: Esa Urhonen

KAMUN AIEMMAT VAPPUJUTUT: