Instagram

Kiukaislainen Kesäloma pyytää anteeksi uusimmalla sinkullaan: "Kesäloman missio on herättää suomirock takaisin henkiin"

Kesäloma julkaisee debyyttialbuminsa myöhemmin tänä vuonna.

Rehellistä suomirokkia soittava kiukaislainen Kesäloma julkaisi tiistaina Anna anteeksi -singlen keväällä ilmestyvältä albumilta.

Tuleva albumi on bändin ensimmäinen kokopitkä julkaisu. Viime kesäkuussa Kesäloma tuuttasi ulos kuusi biisiä sisältäneen EP:n Jyrki takas telkkariin, jonka tiimoilta Kamukin soitteli bändin laulaja-kitaristeille Panu Mattilalle ja Ville Kallille. Lue haastattelu haastattelu tästä.

Kesäloma on kiukaislainen vuonna 2016 perustettu kokoonpano, mutta bändin miehet ovat soittaneet yhdessä jo vuosia – ovathan he lapsuudenkavereita. Mattilan ja Kallin lisäksi yhtyeessä vaikuttavat basisti Henri Haarala ja rumpali Jussi Leino.

– Me ollaan tehty kaikki itse. Sävellyksestä vihdoin miksaukseen asti. Me ollaan löydetty se oma soundi. Se on uutta ja raikasta, naturaalia ja elävää musiikkia. Miksauksen opettelun kasvukivut on selätetty ja tilalle on tullut varmuus tulevasta, Mattila tuumailee.

Bändi lupailee seuraavaa biisiä ulos jo varsin pian, jopa "hämmentävän paljon uutta musiikkia". Mitä se sitten tarkoittaakaan. Se on edelleen selvää, että nelikko jatkaa musantekoaan pilke silmäkulmassa.

– Kesäloman missio on herättää suomirock takaisin henkiin. Uskon, että suomirockin heräämiseen ja sen kukoistamiseen tarvitaan voima ja vaikuttaja musiikkipiirien ulkopuolelta. Me olemme jo nyt, pelkästään yhden EP-julkaisun jälkeen nähneet, miten Kesäloman musiikkilliset ratkaisut ovat vaikuttaneet joidenkin artistien luomis- ja tuotantoprosessiin – jopa niin sanotuissa major levy-yhtiöissä. Se on kaunista, sanailee Kalli.